ANUNTURI

Creștini forțați să se convertească la budism în Myanmar

Sunrise landscape view with silhouettes of old temples, Bagan, Myanmar (Burma)

YANGON, Myanmar – Autoritățile locale din această fostă capitală a statului Myanmar, care s-a numit în trecut Burma, au forţat luna trecută trei creștini să se convertească la budism, au declarat surse din zonă.

În Ann Township, în sudul statului Rakhine, cinci oficiali locali conduşi de U Tin Shwe Maung au luat doi creștini etnici Chin  din casele lor din  satul Padi Kyin la o mănăstire budistăpe 24 mai și au amenințat că îi vor expulza din sat dacă nu se vor   converti la budism , potrivit Organizației Chin pentru Drepturile Omului (CHRO).

Autorităţile l-au forțat pe pastorul U Aung Thin și pe unul din membrii bisericii sale de 30 de persoane, care a dorit să fie anonim, să semneze documente care precizează că s-au convertit la budism în fața călugărului responsabil de la mănăstire; oficialii i-au amenințat de asemenea pe cei doi creștini vor fi amendați cu 100.000 kyats (80 dolari SUA) dacă se vor angaja în activități creștine, au declarat persoane din sat pentru CHRO.

Anterior, oficialii locali au cerut bani de la alți creștini, potrivit creștinilor din zonă.

Într-un alt caz, în ziua următoare (25 mai), un călugăr budist a luat un credincios creştin, U San Tin Aung din satul Padi Kyin, într-un birou al administrației locale și l-a obligat să semneze documente care precizează convertirea la budism sub ameninţarea că altfel va fi expulzat din sat, conform CHRO.

--

„Am făcut o declarație publică pentru a aduce la cunoştinţa autorităților că persoane de etnie Chin din satul Padi Kyin au fost forțați să se convertească la budism”, a declarat directorul executiv al CHRO, Salai Terah, pentru Morning Star News. „Ne dorim să călătorim în acea zonă pentru a afla mai multe detalii și a rezolva problema.”

citeste mai mult: https://www.stiricrestine.ro/2019/06/21/crestini-fortati-sa-se-converteasca-la-budism-in-myanmar/

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura