EDITORIALE

Devotional – Ne vom descurca pe cont propriu

Pur și simplu, Dumnezeu spune: ”Poporul meu nu Mă mai consultă. Nu Mă mai caută pentru călăuzire și îndrumare. În schimb, ei se sprijină pe brațul lor și de fiecare dată când acționează fără să Mă caute, întorcându-se spre lume pentru ajutor, ei strâng păcat peste păcat. Ei și-au părăsit încrederea în brațul puternic al Domnului.”

Astăzi, ne gândim că rebeliunea înseamnă să refuzăm să ascultăm de Cuvântul lui Dumnezeu întorcându-ne spre droguri, alcool, imoralitate sexuală și alte păcate. Dar răzvrătirea pe care Dumnezeu o numește aici este mult mai gravă decât aceste lucruri. Poporul Domnului spunea: ”Să nu-L deranjăm pe Dumnezeu; avem înțelepciune și ne vom descurca pe cont propriu.”

Poporul lui Dumnezeu știa foarte bine că ei trebuiau să se încreadă în Domnul în orice situație, indiferent cât de nesemnificativă ar fi părut. Psalmii le reaminteau în mod constant acest lucru: ”Căci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare până vor trece nenorocirile.” (Psalmul 57:1) ”Căci Tu eşti ajutorul meu şi sunt plin de veselie la umbra aripilor Tale.” (Psalm 63:7)

Domnul este îndurerat când faci pași pentru a-ți împlini planurile fără să aștepți ca El să acționeze. Chiar vrei să Îi spui totul în rugăciune și să-L lași pe Dumnezeu să aibă controlul absolut, dar prea des atunci când apare o criză și lucrurile par să nu mai progreseze, vei ajunge să iei lucrurile în mâinile tale. S-ar putea să devii nerăbdător cu orarul Domnului, dar este vital să îți amintești că propria rațiune nu va coincide cu cel mai bun plan al lui Dumnezeu pentru tine. Și Cuvântul ne promite un loc de refugiu și de bucurie atunci când avem încredere în El.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/devotional/9291-devotional-ne-vom-descurca-pe-cont-propriu#ixzz5Pv4SF6q2
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: