EDITORIALE

Tony Berbece: Ce nu poate suferi Dumnezeu…

Dumnezeu nu poate suferi răutatea, da răutatea de orice fel. Citeam că o doamnă s-a rugat la mormântul lui Arsenie Boca să-i moară o vecină pe care o dușmănea, aceasta chiar a murit, iar doamna, care a crezut că sfântul a ascultat-o, s-a întors să mai ceară moartea cuiva. De parcă sfinții sunt asasini veniți din lumea de dincolo. Nu știu la ce filme se uită unii, dar credința nu se pupă cu ce văd ei pe Netflix sau cu ce le mai scornește mintea.

Ce nu suferă Dumnezeu? Răutatea aceasta cotidiană ce pare normalitate e de fapt o urâciune înaintea Lui. De exemplu când la lucru pentru o poziție mai bună si pentru 200 de lei în plus mințim că l-am văzut pe colegul furând sau că l-am auzit vorbind pe șefu de rău ca să-i luăm postul. Când binele pe care-l trăiește aproapele și fericirea lui ne fac să-l urâm, de parcă binele lui e o pedeapsă pentru noi – aceasta se numește invidie și e o formă de răutate.

Dumnezeu nu poate suferi când nivelul tău de trai a crescut, dar părinții și cei dragi ai tăi se luptă în aceeași mizerie. Am auzit de o tânără a cărui tată nu avea pensie așa că s-a decis să-i facă ea una. Lună de lună pe data de 15 îi dă tatălui ei pensia. Dăm vina pe stat, pe buget, pe miniștri, pe altele când noi am putea schimba soarta multora.

Dumnezeu nu poate suferi când în pântecul tău de femeie a început să miște viață, dar tu alegi să o scoți afară cu cleștii, crezând că nu ucizi doar pentru că nu i-ai văzut chipul micuțului/micuței, care oricum avea ceva din trăsăturile tale.

Dumnezeu nu poate suferi să respiri aerul dat de El, să bei apa Lui, să te încălzești la soarele Lui, să miroși parfumul în mii de nuanțe creat tot de El, să admiri minunățiile creației, după care să spui infatuat că de fapt El nu există.

--

Dumnezeu nu suportă răutatea de aceea trebuie astăzi să te lași de ea. Orice formă a ei este o amenințare pentru tine, pentru familia ta și pentru neamul tău. Fiecare contribuim la o lume mai bună, iar cât timp nu scăpăm de propria răutate nu vom avea binecuvântare peste noi, ci altceva. Roagă-te chiar acum să fii mai bun și începe cu ceva, de undeva.

Doamne ajută!

https://www.facebook.com/100001143847506/posts/1786550911393020/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: