ANUNTURI

Creștinismul se răspândește mai repede în Iran decât în orice altă țară din lume.

S-ar putea să vă surprindă, dar creștinismul se răspândește mai repede în Iran decât în orice altă țară din lume. Majoritatea populației este musulmană, însă zeci de mii de oamenii abandonează acea credință. Recent, a fost botezat un grup de iranieni creștini și l-au invitat pe colegul meu George Thomas, ca să înregistreze acest eveniment deosebit.
Într-o zi de vineri, la 966 de kilometri de Teheran, aproape de granița dintre Afganistan și Turkmenistan, 20 de iranieni s-au pregătit să părăsească țara în secret. Pentru a-i proteja, am ascuns identitatea lor și le-am schimbat numele.
Hediyeh: Am așteptat acest moment timp de aproape nouă ani.
Luni de zile, s-a pus la cale această misiune. A fost foarte periculoasă.
Fariborz: Aceasta a fost dorința mea înainte de a muri.
Afarin a ajutat la pregătirea călătoriei.
Afarin: Când guvernul iranian află că o persoană și-a schimbat religia, face orice ca să o împiedice să își împărtășească credința cu alții.
Mulți dintre creștinii recent botezați au plătit scump pentru că au abandonat islamul.
Afarin: Guvernul îi sperie pe creștini, îi trimite la închisoare, îi dă afară de la locul de muncă, din școli, și folosește multe alte tactici pentru a-i împiedica să evanghelizeze.
Afarin a știut că această acțiune ar putea să le creeze probleme. Echipa CBN s-a întâlnit cu ei după ce au părăsit Iranul. Datorită naturii periculoase a acestui reportaj, am hotărât să nu dezvăluim locația și numele intervievaților. Iată de ce au părăsit Iranul pentru câteva zile. Pentru prima dată, cele 20 de persoane L-au urmat pe Hristos prin botez.
„În Iran, când guvernul află că ai fost botezat, te trimite la închisoare. Astfel ei nu s-au botezat în țara lor, ci au părăsit țara pentru acest eveniment deosebit.” a spus un bărbat iranian.
Unul câte unul, tinerii și bătrânii au fost botezați în apă. Bărbați, femei și copii au renunțat la Mahomed și și-au exprimat credința în Isus Hristos într-un bazin închiriat pentru această ocazie. Fariborz, un bărbat în vârstă de 53 ani, a așteptat acest eveniment timp de 10 ani.
Fariborz: L-am acceptat pe Hristos la vârsta de 43 de ani. Nu am putut fi botezat în Iran pentru că ar fi fost periculos. Azi, credința mea este completă.
Sata, o tânără în vârstă de 16 ani, L-a acceptat pe Hristos acum patru ani.
Sata: Am devenit creștină după ce Isus mi S-a arătat într-un vis. În timp ce eram botezată, în această dimineață, L-am simțit pe Duhul Sfânt cum a coborât peste mine.
Familii întregi au fost botezate.
Majid: E un sentiment frumos. Sunt foarte fericit. Toată familia mea e fericită.
Acest botez este și mai semnificativ, deoarece majoritatea iranienilor au venit din al treilea oraș ca mărime din Iran, Mașhad, unul dintre orașele cele mai sfinte ale islamului șiit. Elahe, cândva o musulmană devotată, a spus că Coranul a lăsat-o cu mai multe întrebări decât răspunsuri.
Elahe: Acesta a fost momentul ales pentru mine ca să fiu botezată. Știu că în ultimii 11 ani Dumnezeu a lucrat în viața mea pentru a-mi întări credința, astfel să pot face față vremurilor dificile.
Conform experților, mărturia ei și a multor altora dovedesc faptul că Împărăția lui Dumnezeu se extinde în Iran.
Mike Ansari: Nu am mai văzut așa o creștere a bisericilor clandestine în alte locuri.
Mike Ansari, s-a născut în Iran și este directorul de producție la televiziunea Mohabat. În anul 2006 a devenit prima televiziune creștină Farsi care transmite emisiuni despre Evanghelie în Iran. Majoritatea celor botezați în acest sfârșit de săptămână s-au întors la Hristos urmărind programele acestei televiziuni.
Mike Ansari: Mulți dintre credincioși au așteptat botezul de foarte mulți ani. Ei vor să spună lumii că aparțin lui Isus, că au fost îngropați și acum trăiesc o viață nouă.
Ansari spune că mulți iranieni, majoritatea tineri, au fost dezamăgiți de islam și urmăresc în număr record această televiziune, ca să afle mai multe despre creștinism.
Mike Ansari: În jur de 16 milioane de iranieni au urmărit în ultimele 12 luni cel puțin o emisiune sau mai multe emisiuni de-ale noastre prin satelit sau prin telefonia mobilă. Asta înseamnă 20% din populația Iranului, care e un procent imens.
Mohabat este unul dintre cele patru canale de televiziune care transmit emisiuni creștine non-stop pentru locuitorii Iranului.
„Fiindcă nu am cunoscut alți credincioși și nu am făcut parte dintr-o biserică în casă, nimeni nu ne-a ajutat să creștem în credință. Am crescut datorită ajutorului Duhului Sfânt și emisiunilor televiziunii Mohabat.” a spus o femeie creștină.
Nathan Rostampour a condus o biserică în casă timp de 10 ani, până când a fost nevoit să părăsească țara din cauza persecuției religioase. Acum are o emisiune la televiziunea Mohabat, prin care îi ajută pe oameni să conducă, în siguranță, o biserică în Iran.
Nathan Rostampour: Dumnezeu lucrează prin această emisiune nu numai ca să pot împărtăși Evanghelia, ci și ca să ajut bisericile în case și să formez lideri.
Conform celor care urmăresc răspândirea creștinismului în lume, Iranul este țara unde creștinismul se răspândește cel mai repede. Edward Hovsepian spune că este un miracol. Fratele său, Haik Hovsepian pastor la Assemblies of God a fost ucis în 1994, în Iran pentru credința sa. El spune că în ciuda eforturilor depuse de guvern, răspândirea creștinismului nu poate fi oprită.
Edward Hovsepian: Ei se tem de Biblie și au înțeles că mulți iranieni sunt atrași de creștinism. Guvernul îi persecutează și speră să îi oprească, însă tot mai mulți se întorc la Hristos.
După câteva zile de părtășie, seminarii și încurajare, cei 20 de credincioși s-au întors în Iran, motivați să împărtășească dragostea lui Hristos cu concetățenii lor. Ansari spune că aceste imagini exclusive ar trebui să-i încurajeze pe creștini, să vadă că Dumnezeu lucrează în inimile iranienilor.
Mike Ansari: Vin foarte multe știri bune din Iran, fapt care trebuie celebrat. Nădăjduim că rezultatele care sunt împărtășite cu Biserica din Occident vor încuraja Trupul lui Hristos din lumea occidentală. Dumnezeu este viu în rândul musulmanilor și lucrează în mod uimitor.
Știre difuzată în emisiunea Mapamond creștin 733 – 5 august 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: