EDITORIALE

Postul care ajunge la Dumnezeu – Daniel Ciucur

Spunea Părintele Cleopa că și Satana postește dar tot Satana rămâne.

Dumnezeu vorbește prin gura proorocului Isaia unor oameni foarte preocupați de persoana Lui, de alegeri corecte, dar care nu au înțeles că doar strădania de a nu mânca nimic câteva ore nu este suficientă pentru a-L „obliga” pe Dumnezeu să le înfăptuiască cererile.

Pur și simplu rugăciunea lor este trecută pe “mute” pentru Cer, și asta pentru că atunci când hotărăști să închini o zi de post Domnului trebuie mai întâi să abandonezi tot ce faci pentru propria-ți persoană și să-L pui pe Dumnezeu în centru. Să te încui în cămăruță ta, fără preocupări culinare, fără telefon, fără afaceri sau treburi uzuale, ci doar tu și Dumnezeu. Apoi, în liniștea părtășiei doar cu El nu te grăbi să ceri ci gândește-te la aproapele tău, iar cu toată smerenia decide să-ți reabilitezi relațiile uitând de ură, invidie, răutăți, datorii neîncasate, și iartă tot.

Mergi mai departe și decide să ajuți pe cei nevoiași; promite-ți ție și lui Dumnezeu că nu vei trece nepăsător pe lângă cel în nevoie. Abia apoi poți ridica glasul să ceri ceva pentru tine, însă de data aceasta glasul tău va ajunge fără strădanii, direct la urechile lui Dumnezeu, iar Tatăl atotputernic îți va răspunde: Iată-Mă!

Daniel Ciucur

Biserica Creștină „Punct”

https://nicolaegeanta.blogspot.com/2018/07/postul-care-ajunge-la-dumnezeu-daniel.html

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: