EDITORIALE

Plictiseala – solul preferat în care Satana își plantează viciile

Aud adesea mai ales pe Facebook: “Are cineva chef de vorbă, oricine?”, “Iese cineva afară?”, “Mor de plictiseală!” Noi suntem generația cu cel mai ușor acces la cărți, cultură, artă, sport, credință etc, și totuși sute de mii de tineri indrăznesc să moară de plictiseală, să practice “spartul semințelor” și taiatul frunzei la câini.

Când nu alegi să faci ceva util îți dă Satana ceva inutil și distructiv de făcut, când pierzi timpul și-ți irosești viața te recrutează Diavolul în armata lui de troli și zombi. Am văzut doi prin Rahova care mergeau drogați pe mijlocul străzi, aveau sub 30 de ani și arătau fix ca doi oameni supți de viață. Mi s-a frânt inima.

Nu o sa vezi un om care alege să citească, să practice un sport, să se ofere voluntar într-o Asociați pentru copii sau bătrâni că ajunge să bea bere la 2 litri pe la colțuri de bloc și că fumează și consumă “legale” sau ilegale.

Și David și-a distrus viața tot pe fondul plictiselii. Se plictisea în palat, nu-l mai atrăgeau lăuta și Psalmii, nici statul de vorbă cu Dumnezeu, așa că a ales să o privească pe Batșeba care se scălda “din greșeală” chiar sub zidurile palatului său. De plicitiseală s-a interesat de ea și a chemat-o acasă la el, tot pentru că nu avea nimic util de făcut a făcut și planurile de-al ucide pe Urie și de a-i lua nevasta.

Plicitiseala ucide atât sufletul cât și trupul, plictiseala este mai periculoasă decât crezi, plictiseala este semn că nu ai un scop precis în viață, că ai naufragiat, că ți-ai pierdut orientarea. Atunci pune mâna și fă ceva util, nu alege jocurile pe calculator pentru că și acestea sunt cel mai mare devorator al timpului, nici seriale cu zeci de sezoane, pune tu mâna și produ ceva, nu mai fi un consumator, ci un producător de sens. Viața te așteaptă, trăiește-o cu sens!

Doamne ajută!

https://www.facebook.com/search/top/?q=tony%20berbece

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: