EDITORIALE

Andronescu spune că orele de educaţie fizică ar putea fi susţinute sâmbăta şi duminica. Cum comentaţi?

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a lansat miercuri ideea că ar fi posibil ca orele de educaţie fizică să fie ţinute sâmbăta sau duminica, dar a adăugat că decizia va aparţine profesorilor şi conducerii şcolilor.

 
Andronescu spune că orele de educaţie fizică ar putea fi susţinute sâmbăta şi duminica. Cum comentaţi? 

Andronescu a motivat, în cadrul audierii de la Comisia de învăţământ din Senat, reducerea numărului orelor de educaţie fizică din şcoli şi licee de la două la una singură prin faptul că nu mai există „mişcare de masă”. 

„Până la modificările pe care le-am produs în trunchiul comun erau două ore de sport. Nu mai există mişcare de masă şi s-a redus baza de selecţie pentru sportul de performanţă. Motiv pentru care am convenit ca în trunchiul comun să rămână o oră, iar în activitatea extracurriculară să mai adăugăm două. În felul acesta ocupăm cu ceva activitatea extracurriculară şi încercam să profităm de componenta educativă a activităţii sportive, devoltarea competitivităţii, a spiritului de fair-play şi abilitatea de a lucra în echipă”, a mai afirmat Andronescu.

Astfel, ministrul a explicat că această modificare implică şi introducerea unor noi fişe de post pentru profesorii de educaţie fizică.

„Am convenit să avem o fişă de post pentru profesorul de educaţie fizică, atât pentru orele din trunchiul comun, cât şi pentru orele din activitatea extracurriculară”, a spus Ecaterina Andronescu.

Senatorul Cristian Ţopescu a ţinut să sublinieze faptul că profesorii nu ar fi interesaţi să susţină orele în afara curriculului, propunând ca în primul rând să fie „educaţi educatorii” şi de asemenea să se modifice fişa de post a profesorilor de sport, pentru ca acest sistem să funcţioneze.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

6 Comments

 1. no way mann chiar creddeti io una nu o sa ma duc..:))la ore.nu se poate asa cv ii ridicol

 2. e complet aiurea!!!dupa o saptamana aglomerata,abia astepti sfarsitul de saptamana sa te relaxezi nu sa faci ore…..8-|

 3. fain pentru cine a scapat de scoala ;)) ;))

  Chiar ar fi cel mai naspar lucru!

 4. Sincer, nu as fi de acord.
  Dar uite ce disperati sunt pentru ca ei observa cat de ‘mult’ sport se face la scoala, in timpul saptamanii. Orele de sport ar fi mult mai ok si sincer m-as bucura sa ma duc la sport, daca ar fi mult mai organizata ora.. De exemplu, pe timpul iernii, profu’ de sport la inceputul orei ne tinea in sala de sport si acolo stateam pana la sfarsitul orei, in timp ce profu’ mergea si isi facea treaba.. mi se pare absurd. Si acum ca e cald putem sa facem exercitii afara, dar nu, profu’ mai bine ne da o minge de fotbal si pe teren cu voi, si el merge si fumeaza :)), foarte faina ora de sport. SI in plus unele licee, cum e si al meu, au mai multe terenuri de sport, avem si de voley, si normal, ca e foarte dificil sa se puna fileul, ca doar tare ne chinuim…………
  Asta e. Romania!

 5. soooper naspa!! cum sa vii sambata si duminica la sc? nu prea cred ka o sa fie multi la ore….

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: