ANUNTURI

Copil-geniu vrea să dovedească prin știinţă că Dumnezeu există

Deși nu poate vota și nici măcar nu este suficient de mare pentru a conduce, William Maillis, un băieţel în vârstă de 11 ani, a primit sâmbătă diploma de absolvent al Colegiului din Sankt Petersburg, Florida, SUA.

„Sunt extrem de încântată de William și de munca pe care a depus-o. Este un copil genial, foarte deschis și sociabil”, a declarat dr. Tonjua Williams, președintele Colegiului din Sankt Petersburg.

William a început colegiul în 2016, după ce a absolvit Liceul Penn-Trafford la vârsta de doar 9 ani. Tatăl său, Peter Maillis, preot ortodox grec, a precizat că a observat geniul fiului său încă de la o vârstă fragedă. La vârsta de 7 luni vorbea coerent, la 1 an putea să facă socoteli, la 3 ani a învăţat alfabetul în șase limbi, iar la 4 ani, când a învăţat algebra, știa limbajul semnelor și citea grecește, la 5 ani făcea geometrie, iar la 7 ani, trigonometrie. Peter are convingerea că fiul său apreciază acest dar de la Dumnezeu și că „cel mai rău lucru ar fi să respingă acest dar și să nu vrea să-l folosească pentru binele lumii”.

„Toată lumea are propriul geniu. Al meu este astrofizica, dar toată lumea este supradotat într-un domeniu. (…) Vreau să fiu astrofizician. Vreau să dovedesc lumii prin intermediul știinţei că Dumnezeu există și că a creat universul”, a declarat William. Copilul va urma cursurile Universităţii din Florida de Sud, pentru a obţine diploma de master și doctor în astrofizică. Ţinta lui este să își termine doctoratul până la vârsta de 18 ani, vârstă la care majoritatea tinerilor își încep studiile, dar și să arate că Stephen Hawking se înșela în privinţa lui Dumnezeu.

Un alt „mic” geniu al lumii este Akrit Jaswal. Adolescentul indian a câștigat atenţia internaţională în anul 2000, când, pe atunci în vârstă de 7 ani, a efectuat o procedură chirurgicală complicată, în ciuda faptului că niciodată nu a urmat sau absolvit cursurile vreunei școli medicale. El a reușit să separe degetele unei fetiţe care suferise arsuri grave și să redea mobilitatea mâinii. Părinţii fetei au apelat la el fiindcă nu aveau bani să meargă la spital și auziseră că Akrit este un geniu în medicină. La vârsta de 12 ani a fost admis la Universitatea din Punjab, fiind cel mai tânăr student admis vreodată la o universitate indiană.

--

Și Kim Ung-Yong a fost un copil minune, menţionat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare IQ, și anume 210. Acesta s-a născut în 1962 și și-a dovedit repede talentul pentru matematică și fizică, dar și aptitudinile extraordinare pentru învăţarea limbilor străine. Astfel, la vârsta de 4 ani citea în coreeană, japoneză, engleză și germană, iar la 5 ani rezolva probleme dificile de matematică, utilizând calculul diferenţial și integralele. Ulterior a învăţat și spaniola, vietnameza și tagalog (o limbă vorbită în Filipine).

citeste mai mult: https://semneletimpului.ro/social/copil-geniu-vrea-sa-dovedeasca-prin-stiinta-ca-dumnezeu-exista.html

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura