EDITORIALE

Devotional – Isus, modelul nostru in rugaciune

”După ce a ieşit afară, S-a dus, ca de obicei, în Muntele Măslinilor. Ucenicii Lui au mers după El. Când a ajuns la locul acela, le-a zis: „Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.” Apoi S-a depărtat de ei ca la o aruncătură de piatră, a îngenuncheat şi a început să Se roage, zicând: „Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi facă-se nu voia Mea, ci a Ta.” Atunci I s-a arătat un înger din cer, ca să-L întărească. A ajuns într-un chin ca de moarte şi a început să Se roage şi mai fierbinte; şi sudoarea I se făcuse ca nişte picături mari de sânge, care cădeau pe pământ. După ce S-a rugat, S-a sculat şi a venit la ucenici; i-a găsit adormiţi de întristare şi le-a zis: „Pentru ce dormiţi? Sculaţi-vă şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită” (Luca 22: 39-46).

Știm cu toții că Isus Și-a dedicat viața rugăciunii. De asemenea, putem fi siguri, în calitate de urmași ai Săi, că dorința Lui este să ne aducă pe fiecare dintre noi la aceeași pasiune pentru rugăciune.

Evenimentul relatat în Luca 22 a avut loc chiar înainte de ultima zi a vieții lui Isus. El ar fi putut să vorbească despre cu totul alte mii de probleme, să dea învățături în locuri necesare sau să Se întâlnească cu viitori lideri ai bisericii, dar nu a făcut așa. În schimb, Isus Își dedica timpul, pasiunea și energia rugăciunii.

Tindem să credem că rugăciunea este un atașament la numeroasele noastre cereri și liste – dar pentru Isus, rugăciunea însemna viața Lui de zi cu zi. Nimic nu Îi apropia inima mai mult de Tatăl cum o făcea părtășia cu El în rugăciune, și El a dorit ca ucenicii Săi să calce pe urmele pașilor Lui.

Isus știa că timpul Său era scurt și a vrut să încredințeze un ultim model de rugăciune pentru unii dintre ucenicii Săi. El a vrut să le arate cum să se roage cu seriozitate, nu doar ocazional.

--

El vroia ca ucenicii să știe cum să caute într-adevăr Împărăția lui Dumnezeu, cum să mijlocească și cum să aibă o umblare serioasă cu El.

Dacă sunteți un ucenic al lui Isus Hristos, veți dori ca El să devină modelul vostru în rugăciune.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/devotional/9132-devotional-isus-modelul-nostru-in-rugaciune#ixzz5M9EHww5g
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura