ANUNTURI

Apel la rugăciune! Se intensifică persecuția în Nepal!

Cum trebuie sa ne rugăm pentru creștinii din Nepal care se confruntă cu persecuție din partea guvernului?

Creștinii din Nepal se confruntă cu un nou val de persecuție după ce guvernul a deportat un cuplu acuzați că ar fi evanghelizat hinduși.

Oficialitățile au spus că cei doi au încălcat termenii vizei, însă un avocat creștin nepalez a declarat că cuplul are dreptul din punct de vedere legal să își practice credința.

BP Khanal, secretarul general al partidului Janjagaran, a declarat că oficialii guvernamentali au ajuns la decizia de a-i expluza pe filipinezul De Vera Richard și pe soția acestuia, Rita Gonga, pe baza rapoartelor mass-media, nu pe baza unor dovezi clare și justificate.

Khanal a declarat că funcționarii guvernamentali au demonstrat părtinire față de cuplu și le-au încălcat drepturile prin faptul că nu i-a lăsat să își exercite credința creștină.

În octombrie 2017, guvernul din Nepal a adoptat o lege care interzice populației să încurajeze „convertirea la altă religie”. Cei care încalcă această lege pot fi trimiși în închisoare timp de cinci ani și pot fi amendați cu echivalentul a aproximativ 500 de dolari.

La vremea respectivă, creștinii au declarat că legea aceasta a fost concepută pentru a proteja hinduismul, religie majoritară în Nepal, și se temeau că ar putea fi folosită împotriva creștinilor pentru a împiedica împărtășirea credinței lor.

Considerat unicul regat hindus din lume, poporul din Nepal și-a înlăturat monarhul în luna mai a anului 2008, după ce maoșii au susținut victoria în timpul celor zece ani de insurgență împotriva guvernului. Au urmat ani de dezbatere asupra unei noi constituții, iar parlamentarii au adoptat, în sfârșit una în septembrie 2015.

Susținătorii guvernului spun că țara este democratică, însă Khanal sugerează că legea care interzice convertirea la altă religie nu dovedește acest lucru: „Când am încercat să avertizăm că această lege nu urmîrește bine creștinilor, s-au ridicat multe voci… voci care au spus că Nepal trebuie să rămână o țară hindusă”, a explicat el. „Acum ei sunt și mai hotărâți să interzică convertirea la altă religie”.

El a mai spus că mulți nepalezi nu cred că țara lor este un stat secular: „Nepal încă e o țară hindusă” a insistat el.

Se estimează că în Nepal locuiesc 400.000 de creștini sau că 1,4% din populație este creștină (dintr-un tatal de 29 milioane de persoane).

Creștinii din toată lumea s-au mobilizat să ajute poporul nepalez în 2015, după un cutremur devastator. Atunci mulți s-au convertit la creștinism.

Dar Khenal spune că după marele cutremur, mulți oameni au îmbrățișat și alte religii: „Nu numai creștinii se inmulțesc, ci și musulmanii – în special nepalezii care lucrează în țările din Golf.” a explicat el.

Khanal declară că eforturile guvernului de a împiedica răspândirea creștinismului sunt inutile, deoarece Dumnezeu și biserica Lui sunt la lucru, transformând viețile oamenilor: „Au loc multe miracole și vindecări supranaturale… Biserica lui Cristos e activă în ceea ce privește evanghelizarea.”

Sursă: CBN News

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/9131-apel-la-rugaciune-se-intensifica-persecutia-in-nepal#ixzz5M9ICEaje
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: