Reclame
ULTIMELE STIRI

Întâlnire între Iran și cinci mari puteri ale lumii pentru a discuta despre acordul nuclear


Miniştrii de externe din Iran şi cinci mari puteri ale lumii se vor reuni vineri la Viena, în încercarea de a salva acordul privind programul nuclear iranian, semnat în 2015.

Acordul se află în pericol în urma deciziei SUA de a se retrage şi de asemenea, au anunţat că vor impune noi sancţiuni împotriva Teheranului.

Şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif şi omologii săi din Franţa, Germania, Marea Britanie, China şi Rusia ar urma să discute despre modul cum Uniunea Europeană ar putea proteja interesele Teheranului prin intermediul unui pachet de măsuri economice şi garanţii, potrivit agenției Kyodo.

Oficialii iranieni au afirmat că Teheranul se va retrage probabil din acord dacă UE nu poate compensa pierderile economice cu care se va confrunta Iranul odată cu începerea aplicării noilor sancţiuni ale SUA în august.

În baza acordului încheiat între Iran şi şase mari puteri ale lumii (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania) în 2015 la Viena, Teheranul a acceptat să-şi reducă activităţile nucleare în schimbul ridicării sancţiunilor economice paralizante.

Pe 8 mai, preşedintele american Donald Trump a retras SUA din acordul încheiat în timpul mandatului predecesorului său Barack Obama şi a promis ”cel mai înalt nivel de sancţiuni economice” împotriva Iranului, pe care îl numeşte ”principalul stat ce sponsorizează terorismul.”

Duminică, Austria a preluat preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene, pe care o va deţine pentru şase luni, în timp ce Elveţia reprezintă interesele Statelor Unite în Iran, în absenţa relaţiilor diplomatice între Washington şi Teheran.

Viena, care este locul semnării acordului, este şi oraşul în care se află sediuni Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, o organizaţie care monitorizează implementarea acordului nuclear de către Iran.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/9008-intalnire-intre-iran-si-cinci-mari-puteri-ale-lumii-pentru-a-discuta-despre-acordul-nuclear#ixzz5KMZYobx1
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22934 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: