ANUNTURIEDITORIALE

Vrei să ne cunoaștem în vederea căsătoriei?

Scriu aceste gânduri după discuția cu un tânăr cât de poate de onest și doritor de a trăi curat, care a solicitat consiliere pentru o situație în care se află. Pe scurt, din dorința de a își arăta intențiile serioase a comunicat unei fete că ar vrea să o cunoască mai bine, în vederea căsătoriei. Asta la 2-3 săptămâni de la cunoașterea acesteia.

Acum știu omul și știu seriozitatea și dorința onestă de a fi curat. De asemeni știu de obiceiul prost de a lungi relațiile, de a sta în relații fără finalitate și scop, știu și pericolele unei apropieri în prietenie în zilele noastre și mai am și experiența multor consilieri pe această temă. În aceste condiții am avut o conversație interesantă și cu soția mea Ana, care la rândul ei a discutat cu multe fete aflate în această fază și a observat fenomenul „din cealaltă parte”.

Ca urmare a acestor zbateri am ajuns la câteva concluzii pre care le aștern aici în cuvinte în speranța că vor fi de folos unora pe viitor.

Deși e lăudabilă în primă instanță intenția declarată de a intra într-o relație în vederea căsătoriei e destul de delicată o asemenea precizare, Ana o consideră chiar „academică”, deoarece de prea multe ori e a însemnat un fel de cerere în căsătorie neoficială. Ori dacă o fată primește un asemenea mesaj nu ar putea răspunde onest acestei solicitări pentru că nu are date suficiente, astfel că se conturează două scenarii.

Primul scenariu este cel în care zice nu. Ăsta e scurt, durere mică, rănire de orgolii dar trece. Baiul mare e că se pierde o relație care putea funcționa dacă problema se punea corect.

Celălalt scenariu are două variante de finalizare. Prima e ca răspunsul „da, intru în această relație” să fie urmat după o vreme de cunoaștere de răspunsul „am decis că nu e ok relația și nu am face o echipă bună deci: stop”. La o asemenea finalitate fata iese rău de tot. „Cum adică, băiat serios, ți-a spus din start de ce vrea relația iar tu ajungi la concluzia că nu? Păi unde mai găsești tu din ăștia? Ce are de nu vrei? Alergi după Făt Frumos sau după bancheri? Etc” Deci fata iese șifonată rău de tot, deși legitim avea dreptul de a cunoaște și decide doar după acea cunoaștere. Și totuși e un caz fericit dacă fata simte așa și are curajul să acționeze așa, că multe nu au mai putut da înapoi de rușine și șantaj.

Iar cealaltă finalitate posibilă este ca relația chiar să fie ok, cei doi prin cunoaștere să descopere că decid să meargă mai departe în căsătorie. Aici e varianta fericită și nu sunt comentarii.

Deci, cred că cererea în prietenie în vederea căsătoriei își are rostul DOAR după o perioadă de „pre-cunoaștere” sau după ce un înger al Domnului a șezut lângă tine și ți-a zis: „Meri la ea și spune-i așa” altfel pune presiune pe fată și chiar poate fi un demers manipulator, de constrângere, care ulterior poate arunca o tânără fie în depresie, vinovăție și sentiment de eșec și necredință sau, și mai rău, într-o relație maritală sortită neîmplinirii de la început.

Recomandarea mea pentru băieți: Nu mergeți la o fată cu astfel de cereri înainte de vremea potrivită că o speriați. Nu e corect să puneți o astfel de presiune pe ea. Nu e corect mai ales să anunțați „publicul” că ați cerut prietenia în vederea căsătoriei. Oricum o apropiere de o fată în sensul comunicării dincolo de pura prietenie înseamnă că exprimați un interes și nădăjduiesc că interesul vostru e unul curat și că nu intrați în relații doar ca să aveți cu cine ieși sau scopuri mai „necurate”.

Citeste mai mult:https://www.filedinjurnal.ro/2018/07/04/vrei-sa-ne-cunoastem-in-vederea-casatoriei/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: