ANUNTURI

Andrei Croitoru: Când păcătuiești prin felul în care te îmbraci?

Când păcătuiești prin felul în care te îmbraci?

Pornim de la premiza că și îmbrăcămintea arată ce este în inima noastră, arată valorile noastre, arată dorințele și motivațiile noastre și, de aceea, putem fi trădați și testați prin îmbrăcăminte.

Păcătuiești prin felul în care te îmbraci:

1. Când ai dorința de a atrage privirile spre tine. Aceasta este o motivație greșită aproape întotdeauna. A dori să te pui în centrul atenției prin haine este greșit.

2. Când îmbrăcămintea ta pune în evidență (prin faptul că e strâmtă) părți senzuale ale corpului sau nu acoperă acele părți ale corpului. Este o legătură inevitabilă făcută cu sexul fie de către persoana care se îmbracă în acest fel fie de cel care privește. Îmbrăcămintea senzuală este un vehicul extraordinar pentru duhul de curvie.

--

3. Când preocuparea ta este mai mult pentru exterior decât pentru interior. Poate te îmbraci decent și elegant dar preocuparea obsedantă pentru decență, atunci când preocuparea pentru sfințenie este mai slabă, devine și ea o problemă. Poți încerca să atragi privirile prin eleganță și decență. Nu trebuie să încetezi să fii elegantă și decentă dar să nu faci din asta o preocupare excesivă.

4. Când investițiile tale de timp și bani este foarte mult în haine. Nu este treaba mea să spun cât de mult este prea mult pentru că problema este într-adevăr discutabilă. Dar când avem oameni lângă noi care abia au cu ce se îmbrăca iar noi cheltuim bani pe haine de care nu avem nevoie atunci suntem într-adevăr într-o situație greșită. A investi în haine SCUMPE arată valorile greșite pe care le ai.

5. Când îți cumperi haine fără să ai nevoie adevărată de ele. Este la modă să ne umplem dulapurile cu haine și să ieșim la shopping. Însă este greșit și suntem victimile mentalității consumiste. Trăim pentru a consuma. Este păcat.

--

6. Când nu ai timp să citești Biblia, să-ți iei timp de meditație, să stai în rugăciune, să mergi în părtășiile Adunării dar ai timp să stai cu zecile de minute în oglindă, să-ți alegi și să-ți cumperi haine. Atunci chiar ai o problemă spirituală gravă. Și după TIMPUL pe care îl petreci între haine se vede starea sufletului tău.

Îmbrăcămintea trebuie să arate că suntem în așteptarea venirii Domnului, că valoarea noastră este omul dinlăuntru și frumusețea lui, că prioritatea noastră este lăuntrică nu exterioară, că ne este de ajuns să avem cu ce ne îmbrăca și nu să ne îmbrăcăm după ultima modă, că trăim într-o stare continuă de război spiritual cu forțele întunericului, că ne aflăm pe pământul acesta într-o pribegie, că iubim sfințenia și pe Dumnezeul sfânt etc.

SHARE!

https://www.facebook.com/baptistreformat/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura