Reclame
ULTIMELE STIRI

Muzica urechilor și a ochilor – de Nicolae.Geantă


Spuneam azi dimineață elevilor mei, că legendarul Ulise – ca să navigheze fără naufragiu printre sirenele care cântau amăgitor, a turnat ceară în urechi corăbierilor săi iar el s-a legat de catarg. Astfel a fost primul pământean care a ascultat muzica sirenelor fără să moară.
Domnul Paler spune că Ulise e un escroc. Care legat de catarg nu și-a asumat niciun risc! Eu zic că nu e escroc dar filosofia sa e un fel de legalism! Una care crede că trebuie să stai legat, cu ceară în urechi, să mergi prin tunel până la biserică, să stai cu cucuvelele în vârf de munte, să faci homeschooling cu proprii copii ca să nu se păteze de lume. Sau să cerți doi îndrăgostiți că se sărută pe stradă – cum a făcut un preot prieten cu mine – ca să nu vadă copiii. Legalismul are în centru mai mult frica oamenilor. “E o subcultură proprie, vorba lui Cristi Barbosu, cu accent mai mult pe orizontal decât pe vertical”. Legalismul nu e o victorie din dragoste! Ci de frică…
Le-a mai spus liceenilor că e drept, într-o lume cu foarte multe “atracții”, urechile noastre ne împing spre conservare sau spre dezastru. Și nicidecum nu e bine…
 “Și care e soluția?”, insistă ei. “Soluția e Orfeu”. Ăsta nu a fost conducător de corăbii. Ci muzician. Când a trebuit să treacă în urma lui Ulise printre stâncile cu sirene, Orfeu nu a știut să toarne ceară în urechile marinarilor. Și nici el nu s-a legat de catarg. Dar când au cântate sirenele și marinarii erau în extaz, Orfeu a început și el să cânte. Atât de frumos încât nimeni nu era interesat decât de muzica sa!
Tocmai de aceea cădem atât de des! Pentru că în urechi avem muzica lumii! Dar când îl avem pe Hristos nu vom auzi deloc decibelii nesuportabili ai amăgirilor lui Satan. Nici moda trendy, nici blugii tăiați, nici tatuajele sau unghiile false, nici discoteca, nici afacerile cu facturi false, nici politica, nici răzbunările, bârfele sau can-can-urile, nici lumina reflectoarelor nu ne mai sunt funny, nu ne mai atrag…
Un prezbiter mă întreba odat’ cum pot rezista într-un focar de ispite. Cu liceence îmbrăcate provocator. Și cu profesoare asemeni. “Pentru că am în ochi altă imagine”. L-am lăsat ca la dentist. Nu știu de ce nu știa că imaginea nu e soția mea, ci Crucea Golgotei.
“Suntem răi pentru că avem în ochi doar răul”, scria de curând Vladimir Pustan. Numai știrile de la ora 17. Numai năzbâtiile domnilor Dragnea și Iohannis. Și de aceea o huiduim și pe doamna Firea. Chiar dacă face bine. Dar cine are pe retină pe Hristos… Încărcați-vă ochii cu bine!
Nu vă astupați urechile de huiduielile lumii. Cântați muzica lui Hristos și veți fi surzi. Asta ne învăța Orfeu. Upgradați-vă retina cu suferințele lui Isus de la Golgota! Și nicio imagine, oricând de șocantă ar fi nu vă va mai afecta sufletul! Dar dacă vi s-a afectat spălați-l cu sângele Mielului din Nazaret. E cel mai bun înălbitor… Sănătate!

 

Nicolae.Geantă
Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22122 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: