Reclame
ULTIMELE STIRI

Nebunia de sfânt – Nicolae Geantă


Într-o zi, când Francisc d’Assisi trecea ca prin parc prin tabăra unor vrăjmași, unul dintre soldați strigă mirat: “ Ăsta e un nebun!”. “Nu, e un sfânt!”, spuse un altul. “Totuna e”, murmură căpitanul.

Nebuni. Așa îi vede lumea pe sfinți. Așa îi văd filosofii. Ziariștii. National Geographic. LGBT-iști. Prigonitorii. Musulmanii. (Altfel nu ar tăia beregatele celor ce le reproșează cu dragoste!). Nebuni care trebuie izolați. Să nu răspândească nebunia…

Sfinții nu pot trăi fără un dram de nebunie. De nebunie pozitivă vreau să zic. Fără nebunie Luther nu ar fi bătut tezele în ușa catedralei din Wittenberg. Livingstone nu ar fi predicat la canibali. Maica Teresa nu ar fi slujit între leproși. Tolstoi nu și-ar fi vândut averea împărțind banii la săraci. George Muller nu ar fi întemeiat orfelinate cu mii de copiii și fără nicio resursă. Bonke nu ar fi predicat la 1,9 milioane de nigerieni pe aeroport. Martirii nu s-ar fi lăsat arși pe rug. Bisericile nu ar fi biruit comunismul. Noi nu am ajunge în Cer!

“Pavele, ești nebun! Învățătura ta cea multă te face să dai în nebunie!”, strigă Festus cu glas tare în momentul în care apostolul a mărturisit despre învierea lui Hristos din morți! Pentru lume e o nebunie să crezi în viața de apoi! Pentru sfinți nebunia asta e normalitate!

Cartea Evrei numește sfinții “cei de care lumea nu a fost vrednică”. Nu pentru că n-ar fi adus niciun aport omenirii vegetând ascunși prin chiliile isihiei ori rezemați de strană prin biserici, nu că n-ar fi avut personalitate, că ar fi fost zombi ori extratereștri. Dar nu au avut în ei nimic din lume! Nebunia sfinților este să se asemene cu Cerul, nu cu pământul!

În nebunia lor, sfinții iubesc pe cei ce îi urăsc! Nu poți să faci niciun rău când ai dragoste în suflet, zicea Anatole France.

În nebunia lor sfinții îl lasă pe Dumnezeu cum își lasă albina acul. Chiar dacă îi costă viața…

Fiți nebuni pentru Hristos! Altfel nu va exista o lume mai bună!

http://www.ciresarii.ro/index.php/nebunia-de-sfant-nicolae-geanta/

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22650 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: