ANUNTURI

Și ce ar folosi unei fete să câștige inima unui băiat, dacă și-ar pierde sufletul pentru totdeauna?

 Eram la biserică și afară ploua. Normal că am mers pe ploaie acasă. Dar în timp ce vorbea cineva în față mi-am zis: ”Ai grijă, nu îți pierde împărăția doar de dragul unui inel pe deget.”

O să ziceți că nu, la noi nu se poate asta. Că doar suntem în biserică. Între creștini.

Da?

Sunt două variante.

PRIMA

Pentru că nu sunt băieți care să ne vadă în interiorul bisericii, acceptăm să fim curtate de cei din afara ei. Că până la urmă ”sunt băieți mai buni în afară, decât aici.” Da, nu beau, nu fumează, nu umblă cu mai multe o dată. Și până la urmă, vorbesc frumos. Ei îți spun direct că vor să iasă cu tine, nu o iau pe rute ocolitoare. Da, e drept că sunt băieți faini în afara bisericii. Doar că Biblia zice clar: ”Nu te înjuga la un jug nepotrivit.”

Mi-a zis cineva: ”Eu m-am rugat să îmi dea Domnul un băiat departe de El, ca să îl pocăiesc eu. Să fie un rod al meu.” Măi, poate sunt eu îngustă, dar asta îmi pare aberant. Am văzut o groază de cazuri în care ele ziceau că îl pot schimba, și chiar s-au schimbat. Până când? Până după ce a spus fata da. Și apoi un pahar azi, două mâine.

Fetelor, nu există băiat pe lumea asta pe care noi să îl putem schimba.

Da, să îl facem un om mai ceresc da. Asta dacă e deja Cerul în el. Dar să îl aducem de la moarte la viață, nu putem. Nu se poate.

Gândește-te la asta când accepți complimentele celor din afară, când intri în jocul lor.

A DOUA

Un băiat din biserică care nu are biserica în el. Deci, ăștia sunt cei mai periculoși. Nu prea ai idee dacă mint ori ba. Sunt așa de buni mincinoși că și eu cred ce spun. Doar că pe Dumnezeu nu îl pot juca pe degete. Problema e că noi ne îndrăgostim de ceea ce auzim, iar ei sunt buni vorbitori. Din pace nu te scot, până te-au scos în oraș. Nu că e greșit să zici ”pace”. Nu. Doar sunt acei băieți care joacă teatru. Și știm că nu citesc Biblia în fiecare zi. Ori nu se roagă. Ori nu țin post. Ori nimic din ce e sfânt. S-au botezat și acolo a rămas tot. Dar ne zicem: ”E din biserică. Se va schimba el când îmi va vedea mie relația cu Domnul.”

Fals.

Da, poate o să citească înainte de căsnicie din Biblie de dragul tău, dar după luna de miere nu prea cred. Dacă nu vine din încredințarea lui, nu o va face. Nu te minți singură. Da, poate fi un super băiat, dar dacă nu e Dumnezeu primul în viața lui, sufletul tău se va răci în timp. Știi de ce?

Pentru că e de datoria soțului să poarte fie un lider spiritual în familie. Da, poate și mama. Dar e mult mai greu. Nu e de datoria ei. Așa că, alegeți-vă un soț care dinainte de a vă cunoaște stătea și vorbea cu Dumnezeu.

Dacă nu, vă riscați sufletul de dragul unui inel.

E mai important Dumnezeu decât un băiat. Dacă băiatul nu vă apropie de Dumnezeu, retrageți-vă ușor. Dumnezeu onorează alegerile care îl onorează pe El. El o să poarte de grijă. O să o facă într-un mod perfect. Ai încredere în El.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: