ANUNTURI

10 scuze anti-referendum de care putem scăpa ușor!

Am sintetizat mai jos zece scuze pe care unele persoane le folosesc pentru a nu merge la referendum sau pentru a-i descuraja pe alții să facă lucrul acesta. Cred că putem scăpa ușor de aceste scuze, sigur, dacă vrem:

  1. Dacă merg la referendum are de câștigat un partid sau altul.

Este greu să estimăm noi acest lucru și, oricum, ne interesează mai puțin. Dumnezeu l-a folosit pe Cir pentru a-i repatria pe evrei în țara lor. Dumnezeu poate folosi pe oricine pentru scopurile Sale.

  1. Întrebarea de la referendum nu este clară.

Într-un fel, așa este. Nu se specifică în mod direct despre ce este vorba.  Numai că întrebarea face trimitere la legea aprobată în Parlament. Cele două nu pot fi separate, astfel că sigur se referă la definirea căsătoriei ca fiind între un bărbat și o femeie. Fiți fără griji – votăm ce trebuie!

  1. De ce să votez? Oricum nimeni nu va ține cont de rezultat!

Cei care aduc în discuție această problemă fac trimitere la referendumul pentru Parlament unicameral și cu maxim 300 de parlamentari. Este adevărat că nu s-a pus în aplicare rezultatul acelui referendum, doar că acela a fost consultativ, pe când referendumul pentru familie este obligatoriu.

  1. Ce rost are să votez? Până la urmă tot acolo se va ajunge!

Nu avem noi de unde să știm acest lucru. Da, este posibil ca indiferent de străduințele noastre să se ajungă până la urmă la căsătorii între homosexuali. Dar nu neapărat! De unde știm noi ce va face Dumnezeu, în suveranitatea Sa? Mulți s-au îndoit că familia Bodnariu își va primi copiii înapoi și uite că au greșit! La fel, trebuie să avem credință că Dumnezeu poate păzi țara noastră de urâciunile acestea, cel puțin să nu le vedem manifestate în toată ”splendoarea” lor.

  1. Creștinii nu trebuie să se implice în astfel de probleme!

Nu este așa! A fi credincios nu înseamnă să fii izolat de lume. Creștinilor trebuie să le pese de autoritățile statului, de legi, de cei săraci etc. Ei trebuie să fie „sare și lumină” în lume. Este creștinește să promovăm și să apărăm valorile biblice.

  1. Oricum nu putem opri „parteneriatul civil”.

Este posibil să fie așa. Totuși, chiar dacă se va legaliza parteneriatul civil, măcar nu se vor legaliza căsătoriile. Ce contează? Întotdeauna chichițele juridice contează și implicațiile sunt diverse, pe mai multe planuri. Și, chiar dacă ar fi un simplu câștig moral (fără valențe juridice), tot este bine să mergem la referendum și să nu lăsăm ca ideea de familie să fie călcată în picioare.

citeste mai mult: http://bisericaadonai.ro/10-scuze-anti-referendum-de-care-putem-scapa-usor/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: