Reclame
ULTIMELE STIRI

Petru Hututui: DESPRE FAMILIE… “Iubire înseamnă mângâiere și sărutare, dar și a-ți însuși păcatul celuilalt. Iubire înseamnă identificarea cu nevoile celuilalt și îndeplinirea lor”


DESPRE FAMILIE…

“Iubire înseamnă mângâiere și sărutare, dar și a-ți însuși păcatul celuilalt. Iubire înseamnă identificarea cu nevoile celuilalt și îndeplinirea lor”. Richard Wurmbrand

În viața de familie, iubirea este prezentată mereu în culori vesele, prin sentimente exaltante și vise frumoase. O asemenea imagine a iubirii a atras întotdeauna bărbații și femeile. Dar iubirea conjugală implică mult mai mult decât sentimente. Această formă de iubire cheamă la angajamente pe viață. Iubirea nu numai că pare atractivă și foarte ușoară, ea chiar și este.

Un soț își iubește fără probleme soția atâta timp cât ea este preocupată de fericirea lui, și tot așa, ea îl iubește cu anticipație atâta timp cât îl vede devotat fericirii ei. În practică, iubirea este chemată să dea examene grele, în care își va proba partea ei mai profundă prin sacrificiul de sine.

A fi îndrăgostit înseamnă a te dărui, a sluji, a te sacrifica, a plânge, a avea insomnii, a purta de grijă, a ierta necondiționat, a fi răbdător, a te adapta, apoi a te dărui iar și iar renunțând la propriile drepturi. Trecerea timpului va adânci dragostea, o va îmbogăți și o va confirma în experiență.

Dar această dragoste bogată o pot cunoaște doar acei care sunt într-adevăr predați pe deplin unul altuia, cei care de bunăvoie au renunțat la emoția plină de fiori, pe care o simți când recepționezi iubirea, în favoarea bucuriei de nedescris pe care o ai, atunci când dăruiești iubire cu sacrificiul de sine. Adevăratele bucurii pot deveni realitate doar atunci când se practică principiul sacrificiului de sine.

În dragoste ești gata de sacrificiu doar atunci când consideri dragostea ca pe un angajament. Sacrificiul și angajamentul iubirii conjugale depășește limitele rațiunii fiindcă dragostea pură este Dumnezeu; (1 Ioan 4: 7)

Cele mai bigate dimensiuni ale căsniciei sunt cele spirituale, deoarece sursa iubirii eterne este Hristos Mântuitorul.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=605379616489745&id=100010531360763

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22403 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: