EDITORIALE

Iresponsabilitate socială la maxim: Stațiile RATB și Metrorex, împânzite de reclame agresive la un film interzis minorilor pentru referințele și scenele explicite cu conținut sexual

Stațiile RATB și Metrorex sunt împânzite cu reclame agresive la un film american interzis minorilor sub 15 ani. Mai precis, este vorba despre „Interzis la…sex”, (Blockers – titlul original) o peliculă cu scene de nuditate explicite.

Conform evaluării Centrului Național al Cinematografiei, filmul este N-15, adică nerecomandat minorilor sub 15 ani. Cu toate acestea, reclama este dispusă în stațiile și mașinile RATB, precum și în stațiile Metrorex, adică pe unde circulă frecvent exact persoanele cărora le este „nerecomandată” vizionarea filmului.

În Statele Unite, filmul are ratingul „R”, care înseamnă că pelicula conține scene doar pentru adulți, limbaj violent sau licențios, nuditate sexuală, abuz de droguri. Exact cazul filmului „Interzis la Sex”.

„Cum îi explic băiețelului meu de 6-7 ani toată discuția asta, astfel încât să înțeleagă despre ce este vorba fără să ajungă să vadă din curiozitate ce chiar autoritățile statului afirmă că nu-i e recomandabil? Unde este responsabilitatea socială a RATB, Metrorex, a autorităților locale?”, ne-a scris unul dintre părinți, Eugen Șeicaru. Acesta este doar unul dintre mesajele primite la adresa redacției.

https://m.activenews.ro/stiri-mass-media/Iresponsabilitate-sociala-la-maxim-Statiile-RATB-si-Metrorex-impanzite-de-reclame-agresive-la-un-film-interzis-minorilor-cu-titlu-explicit-150424

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: