Reclame
ULTIMELE STIRI

Scaunele bisericilor se golesc …

Scaunele bisericilor se golesc pentru că „trăim mai mult și nu ne temem de moarte”

Potrivit cercetătorilor, creșterea speranței de viață este de vină pentru scăderea numărului de persoane care frecventează biserica. Ei spun că durata mai mare de viață aduce cu sine ispita de a amâna împăcarea cu Creatorul.
Tinerii din țările prospere nu numai că nu doresc să-și petreacă tinerețea în biserică, dar ei nici măcar nu văd de ce ar face acest lucru, atâta timp cât moartea este atât de departe. Teoria controversată ar putea explica de ce tot mai puțini oameni din țările occidentale frecventează biserica și de ce persoanele în etate formează cea mai mare parte a congragației. În Marea Britanie, doar 15% din populație frecventează biserica cel puțin o dată în lună. Cel mai frecvent merg la biserică


persoanele trecute de 65 de ani, iar bisericile încearcă din greu să aducă tinerii în biserică. Totuși, cercetătorii, spun că eforturile depuse de biserici pentru a aduce religia în modă sunt zadarnice. Persoanele în vârstă, conform acelorași cercetători, sunt cei care au de câștigat de la religie și ei vor continua să frecventeze bisericile.

Teoria dată aparține unui grup de la Universitatea St Andrews și Universitatea Angliei de Est, care au aplicat unele principii din economie psihologiei frecventării bisericii.

Prețul plătit, așa ca impactul asupra vieții sociale și soldul bancar, a fost pus în balanță cu beneficiile, așa ca un bilet spre viața de apoi, la diferite etape ale vieții.

Rezultatele acestei comparații preț-beneficii au dus cercetătorii la concluzia, că, așa cum condițiile de trai se îmbunătățesc și viețile sunt mai lungi, tinerii pur și simplu au prea mult de pierdut dacă merg la biserică an de an. Cu toate acestea, promisiunea vieții după moarte aduce mult câștig persoanelor în vârstă.

Scriind pentru Jurnalul Internațional de Economie Socială, cercetătorii spun că bisericile nu ar trebui să motiveze tinerii să vină la biserică pentru că vor afla cum să moștenească viață veșnică, dar să prezinte biserica drept un loc unde tinerii își pot face noi prieteni și învăța cum să trăiască și cum să facă alegeri corecte. Aceștia adaugă „Printre beneficiile spirituale ce ar motiva tinerii sunt și acestea: împlinirea pe care o capătă cei ce o caută, puterea spirituală și morală de a face față provocărilor și problemelor, pacea și liniștea în timpul necazurilor și înțelepciune din Scripturi cu privire la felul de trai și luarea deciziilor.”

Un purtător de cuvânt al Bisericii Anglicane, ca și replică la îndemnurile cercetătorilor, a afirmat: ”Acestea sunt doar ipoteze cu privire la dorința creștinilor de a crede. Vârsta nu este un factor chiar atât de important. Este datoria oricărui creștin de a spune vestea bună a Evangheliei celor care încă nu au auzit-o, indiferent de vârstă.”

Cu referire la: Daily Mail

Ce crede cititorul cu privire la beneficiile oamenilor de a frecventa biserica, așa cum sunt ele prezentate de către cercetători?

by Moldova Creştină

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: Noutati Crestine

Mihai Alexandru, compozitorul piesei cântată de Laura Bretan: Mi-aș dori să se menționeze clar în regulamentul acestui concurs, că participanții creștini nu au dreptul să concureze la Eurovision, măcar să știm o treabă de la început…

Mihai Alexandru, compozitorul piesei cântată de Laura Bretan: Mi-aș dori să se menționeze clar în regulamentul acestui concurs, că participanții creștini nu au dreptul să concureze la Eurovision, măcar să știm o treabă de la început…

Convenţia Baptistă de Sud ia primele măsuri în cazul abuzurilor sexuale

Convenţia Baptistă de Sud ia primele măsuri în cazul abuzurilor sexuale

FOCUS CRESTIN

Despre frumos – de Nicolae.Geantă

Despre frumos – de Nicolae.Geantă

Articole recente: LibrariaCT.ro

Doresti o Biblie personalizata?

Doresti o Biblie personalizata?
Despre ADMIN (22122 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: