ANUNTURI

Premieră în Egipt: o femeie creștină a fost numită guvernator

Manal Mikhail este fostul viceguvernator al Gizei și a doua femeie care a devenit guvernator în Egipt.

Pentru prima dată în istoria Egiptului, o femeie creștină coptă a fost numită guvernator provincial. Manal Awad Mikhail a fost desemnată vineri, înaintea președintelui Egiptului, Abdel Fattah Al-Sisi, guvernator al orașului Damietta.

Manal este a doua femeie din istoria Egiptului care devine guvernator, după ce Nadia Ahmed Abdou a fost numită guvernator al orașului Beheira în anul 2017.

În 2015 a fost numită viceguvernator al orașului Giza. În calitate de viceguvernator, Mikhail a fost responsabilă de coordonarea mai multor activități împreună cu organizații neguvernamentale locale și internaționale legate în principal de problemele de mediu.

Mikhail, în vârstă de 51 de ani, a obținut o diplomă în Științe veterinare la Universitatea din Benha, urmată de o diplomă de masterat și alta de doctorat în Științe Naturale la Universitatea din Alexandria în 1999.

Pentru activitatea și cercetarea ei în domeniul imunologiei, a primit diferite premii naționale și internaționale de-a lungul carierei sale, inclusiv un premiu UNESCO, în 2017.

Noua remaniere a Guvernului a schimbat 22 de guvernatori, printre care cinci viceguvernatori de sex feminin în Marea Roșie, Giza, Beheira, Al-Qaloubiya și Al-Wadi Al-Gedeed.

Cabinetul actual al Egiptului include opt miniștri femei, cel mai mare număr din istoria modernă a țării.

Creștinii copți sunt un grup minoritar în națiunea nord-africană arabă predominant musulmană. Bisericile lor au fost deseori în trecut ținta atacurilor teroriste.

Sursă: Evangelical Focus

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/9302-premiera-in-egipt-o-femeie-crestina-a-fost-numita-guvernator#ixzz5QCUgVsYN
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: