Reclame
ULTIMELE STIRI

Ce a făcut Isus după înviere între arătările Sale?


Întrebare:

În Evanghelii este scris că Isus după înviere S-a arătat ucenicilor Săi. Ce făcea Isus între arătările Sale?

Evenimentul istoric al învierii Domnului Isus este descris de toate cele patru Evanghelii. După ce învie în cea dintâi zi a săptămânii și până la înălțare, lucrarea Domnului Isus a fost să Se arate ucenicilor Săi prin multe dovezi și să le vorbească despre lucrurile privitoare la Împărăția lui Dumnezeu.

După patima Lui, li S-a înfățișat viu, prin multe dovezi, arătîndu-li-Se deseori timp de patruzeci de zile, și vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la Împărăția lui Dumnezeu. (Fapte 1:3)

Apariția Domnului Isus a fost convingătoare, dovedită prin multe dovezi pentru cei ce nu se așteptau la o înviere. Arătarea Lui ucenicilor și multor alte persoane (1 Cor.15:1-11) ne arată că Isus este viu. Cei ce L-au văzut și L-au pipăit au devenit martori ai învierii Lui, predicând mesajul Împărăției lui Dumnezeu până la marginile pământului.

În timpul celor patruzeci de zile Domnul Isus nu a fost continuu cu ucenicii Săi așa după cum a fost în timpul celor trei ani de zile, ci li S-a arătat la intervale de timp așa după cum este relatat și în Evanghelii: Maria Magdalena (Ioan 20:11-18), femeilor ce au venit la mormânt (Matei 28:1-9), celor doi ucenici pe drum înspre Emaus (Luca 24:13-34), lui Petru în Ierusalim (Luca 24:34), celor 10 ucenici (Ioan 20:19-24), după opt zile Isus S-a arătat celor unsprezece ucenici (Ioan 20:26-28), celor unsprezece ucenici în Galileia (Ioan 21:1), celor cinci sute de ucenici (1 Cor.15:6), lui Iacov (1Cor. 15:7).

Ce a făcut însă Isus între arătările Sale ucenicilor Săi? După învierea și glorificarea Sa, locul Lui nu mai este pe pământ, ci este la dreapta tatălui Său. Nu găsim prea multă informație în Evanghelii cu privire la activitatea lui Isus în această perioadă de patruzeci de zile. Însă cartea Faptele Apostolilor ne spune că timpul de după învierea Domnului Isus a fost dedicat ucenicilor Săi, învățându-i despre lucrurile privitoare la Împărăția lui Dumnezeu.

După patima Lui, li S-a înfățișat viu, prin multe dovezi, arătîndu-li-Se deseori timp de patruzeci de zile, și vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la Împărăția lui Dumnezeu. Pe cînd Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aștepte acolo făgăduința Tatălui pe care, le-a zis El “ați auzit-o dela Mine. Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veți fi botezați cu Duhul Sfînt.” (Fapte 1:3-5)

sursa:https://moldovacrestina.md/ce-a-facut-isus-dupa-inviere-intre-aratarile-sale/

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22123 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: