ULTIMELE STIRI

Mai avem un singur pas și românii vor spune, prin vot și asumat, cum văd familia tradițională! Daniel Suciu, discurs în Parlament despre Referendumul pentru familie

Sustine. Doneaza, Dumnezeu te va rasplati!

$3.00


Potrivit prevederilor în vigoare, „Referendumul este valabil dacă la acesta participa cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”.

„Rezultatul referendumului este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente”. 

Potrivit Romania Libera: Legea a fost adoptată cu voturile PSD, ALDE, UDMR dar și a 11 parlametnari liberali din cei 49 prezenți,  precum Cezar Preda, Cătălin Predoiu, Robert Sighiartău sau Ben-Oni Ardelean. USR a votat în bloc împotrivă și a anunțat că va contesta legea la CCR. În cazul în care CCR dă undă verde,  președintele Iohannis va fi obligat să promulge legea, pentru că și-a exercitat deja dreptul de a cere o singură dată reexaminarea actului normativ.

Grupul Parlamentar PSD – Camera Deputatilor Pagina Oficiala:

Liderul de grup al PSD, Daniel Suciu, a vorbit în Parlament despre Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție. Daniel Suciu a aruncat săgeți către partidele de opoziție. (VEZI VIDEO MAI JOS la sfârşitul articolului)

Daniel Suciu: ”În numele grupului parlamentar PSD, astăzi am reacționat la tertipurile liberalilor și am susținut inițiativa celor 3 milioane de români semnatari ai demersului pentru redefinirea familiei în Constituție prin organizarea unui referendum în acest sens. După ce au uzat de toate tertipurile pentru a-l întârzia, cei din PNL, USR și PMP au fost înfrânți, astăzi fiind votat proiectul care modifică Legea Referendumului. Nu m-a surprins atitudinea Ralucăi Turcan, care în numele PNL ne explica de ce au votat împotriva acestui proiect,nu m-a surprins dublul lor limbaj dar cu siguranță astăzi am făcut ceea ce trebuia. Mai avem un singur pas și românii vor spune, prin vot și asumat, cum văd familia tradițională!

MagnaNews.ro: 4 aprilie. Camera Deputaţilor a adoptat azi, în calitate de for decizional, Legea referendumului, trimisă la reexaminare de către preşedinte Klaus Iohannis. Miza acestei legi este referendumul iniţiat de Coaliția pentru Familie, pe care PSD îl susţine.

Aşadar, legea urmează să ajungă din nou la preşedinte pentru promulgare. PSD îl scoate practic din procedura organizării unui referendum de revizuire a Constituției pe președintele României, întrucât până acum Parlamentul elabora câte un proiect separat de lege de fiecare dată când se organiza un astfel de referendum, pe care președintele îl promulga sau îl putea retrimite parlamentului la reexaminare.

Miza: referendumul pentru familie

Acest proiect este necesar pentru a putea fi organizat referendumul național pentru redefinirea familiei, ca uniune dintre un bărbat și femeie, în Constituție, ca urmare a inițiativei cetățenești promovate de Coaliția pentru Familie.

„După ce președintele o promulgă, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, vom decide imediat să se continue procedura în Senat, respectiv votul efectiv pentru revizuirea Constituției și stabilirea datei referendumului”, a declarat săptămâna trecută Liviu Dragnea, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

citeste mai mult: https://rodiagnusdei.wordpress.com

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (26199 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: