ANUNTURI

Marșul pentru viață 2018: Peste 20.000 de oameni au ieșit în toată România pentru cel mai important eveniment dedicat vieții. Mărturia lui Aurelian Temișan: Mama nu voia să mă mai aibă, dar doctorul i-a spus: Fă-l, că ai să-mi mulțumești mai târziu

Sâmbătă, 24 martie, a avut loc în toată țara „Marșul pentru viață”, cel mai important eveniment public dedicat protejării vieții copiilor născuți și nenăscuți. Aflat la a cincea ediție, evenimentul este organizat de Asociația „Studenți pentru Viață”.

La București,  peste 5.000 de persoane au înfruntat vremea geroasă și au mărșăluit pe traseulParcul Unirii – Aleea de ieșire dinspre Bd. Unirii – Str. Bibescu Vodă – Bd. Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului. Ei au purtat mesaje precum „Sunt pentru viață”, „Mame pentru viață”,  „Suntem generația pro viață”, etc. A urmat o reprezentație artistică prezentată de actrița Ioana Picoș.

Artistul Aurelian Temișan a spus că el însuși a fost la un pas să fie pierdut, dar datorită intervenției unui medic, a putut supraviețui.

„Sunt cu sufletul aici, veneam și dacă era viscol afară – nu mai să nu fi anulat organizatorii, doar atunci nu veneam, mai ales că e vorba despre viață, despre copii – copiii care ne vor reprezenta mai târziu și cărora le dăm tot ce avem mai bun.
Văd că se filmează și tocmai de aceea vreau să spun legat în mod special de acest eveniment. Nu știe nimeni, nu știe decât familia mea foarte apropiată.
În 1972, în perioada cu „decrețeii” – cine trăiește din perioada aceea știe despre ce vorbim –, nu că se purta avortul, dar, la ce condiții erau pe vremea aceea… un copil în plus, mai ales când erau câțiva deja într-o familie, era o problemă.
Și aveți în fața voastră un produs-miracol, [la] o rugăminte a unui doctor care, când mama s-a dus spre locul în care voia să nu mai facă un copil – avea deja doi –, doctorul i-a spus: „Fă-l, că ai să-mi mulțumești mai târziu”.
Îi mulțumesc și eu doctorului, că așa am apărut pe lume, în 1972, în iunie. Iată-mă aici, susținând această cauză pentru care la vremea respectivă nu știam să militez”, a spus acesta.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: