Reclame
ULTIMELE STIRI

Pe 14 mai 2018, SUA va muta oficial ambasada din Tel Aviv la Ierusalim


Pe 14 mai, SUA va muta oficial ambasada din Tel Aviv la Ierusalim. Aceasta tocmai la 70 de ani de la fondarea Israelului modern. Corespondentul internațional senior al CBN, Gary Lane, a discutat cu David Parsons de la International Christian Embassy din Ierusalim despre decizia președintelui Trump și despre adoptarea legii inițiale de acum mai bine de două decenii.
– Președintele Trump a anunțat că va muta ambasada SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Nu mulți americani știu însă că exista deja o lege adoptată în 1995, a cărei primă variantă ați propus-o chiar dvs.
Povestiți-ne puțin cum a fost.
– Congresul lui Gingrich tocmai luase ființă în 1995 și era pentru prima dată în ultimii 40 de ani când republicanii conduceau Camera Reprezentanților.
Eram în mijlocul procesului cu Acordurile de la Oslo și, creștini fiind, am socotit că trebuie să ne spunem opinia și să protejăm Ierusalimul de Autoritatea Palestiniană, care încerca să se impună acolo.
Ne simțeam mult mai bine în felul în care Israelul a făcut din Ierusalim o casă de rugăciune pentru toate popoarele, așa că ne-am apucat de un proiect de lege pentru a muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.
Proiectul avea trei puncte. Întâi, recunoașterea Ierusalimului drept capitală, apoi, ambasadorul avea să se mute imediat și, în al treilea rând, trebuia găsită o clădire potrivită. Proiectul a mai suferit schimbări, apoi a trecut prin Congres, s-a adăugat derogarea prezidențială și au fost tot felul de întârzieri, vreme de 23 de ani după aceea, dar acum, iată că președintele Trump respectă ordinea inițială din proiect. Mă simt bine acum, chiar dacă atunci trebuia să tot alerg pe holurile Congresului.
– În sfârșit, iată-ne aici după două decenii! A fost un proces lung. De ce ați considerat ca fiind neapărat să se mute ambasada din Tel Aviv la Ierusalim?
– E ceva simbolic, care recunoaște dreptul evreilor de atâtea mii de ani și legătura lor cu Ierusalim, dar, mai mult, palestinienii au negat orice legătură a evreilor cu Ierusalimul sau cu Muntele Templului.
Lucrarea organizației International Christian Embassy din ultimii 20 de ani e bazată pe solidaritatea creștinilor cu poporul evreu, ținând cont de dreptul și legătura lor străveche cu Ierusalimul. Valoarea acelui proiect de lege s-a arătat după doar câteva luni de la adoptare, în octombrie 1995, când, în decembrie, Arafat a invadat Betleemul pentru prima dată și acelora care au vizitat locul nașterii lui Isus în acea iarnă nu li s-a spus nimic despre nașterea lui Isus, ci au primit niște tractate oficiale ale AP, care spuneau că Zidul Plângerii din Ierusalim era un loc musulman în exclusivitate. În acele momente în care istoria era pătată, trebuia, creștini fiind, să susținem adevărul, anume că Dumnezeu a legat poporul evreu de Ierusalim până azi, în vederea răscumpărării.
– După ce toți președinții SUA au renegat mutarea ambasadei, acum, în sfârșit, Trump o va face. Ce crezi că l-a determinat să ia această decizie?
– Trump avea curajul propriilor convingeri, spunând că a făcut o promisiune și că o va ține, și a fost și primul care a testat aceste amenințări cu haos și violențe și au existat câteva proteste, dar situația nu s-a agravat așa cum mulți credeau. Cred că aceasta arată că ei doreau doar să ne intimideze în tot acest timp, iar AP și Hamas încearcă acum din răsputeri să-i stârnească pe arabi să se opună mutării ambasadei, dar nu mai au destul avânt. Întreaga regiune e încă într-un haos politic și acum cred că e momentul potrivit să se acționeze.
– Într-un articol recent din ”Washington Post” se scria despre creștini că ei joacă un rol important în a-i ajuta pe evreii din întreaga lume să se reîntoarcă în Israel, iar aici includem și grupul vorstru, ICEJ. Spuneți-ne, cum acționați pentru a-i ajuta pe evrei să facă alyiah?
– Le-am oferit asistență evreilor pentru a se reîntoarce în Israel din toată lumea încă de la fondarea noastră din 1980. Încă din 1970 aveam oameni care îi ajutau pe evrei să vină prin Viena și prin Ungaria, singurele posibilități de scăpare pe atunci, înainte de căderea comunismului. După căderea comunismului, am ajutat peste 140 000 de evrei să facă alyiah în Israel. Anul trecut am ajutat cam 3 000. Dacă privim în urmă, la cei aproape 40 de ani de existență, aproape în fiecare an am contribuit la cam 10% din evreii care au emigrat în Israel în acel an. Sunt și alte organizații creștine care fac acest lucru, dar noi o facem crezând că mâna lui Dumnezeu, care a împrăștiat Israelul printre națiuni, îl și adună înapoi. E o invitație în Isaia, Dumnezeu spune că le va face un semn neamurilor și ei îi vor aduce acasă pe brațe. Suntem invitați să avem un rol în această parte a profeției biblice, legat de restaurarea Israelului.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 221 – 24 martie 2018 , la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22382 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: