Reclame
ULTIMELE STIRI

VIAȚA ARE PRIORITATE!


Cu toții facem diferite lucruri, din diferite domenii care de cele mai multe ori arată cum este viața noastră și importanța care o acordăm vieții. Tot ceea ce facem din activitățile noastre, arată câtă prioritate acordăm vieții noastre.

Și când spun importanță acordată vieții, mă refer la acele activități care depășesc rutina noastră zilnică. Mă refer la ceea ce spun că este destul de important pentru a arată că viața noastră chiar are sens pe acest pământ. Probabil că te gândești la integritate, corectitudine, adevăr, standarde și principii morale. Da, sunt bune, dar o adevărată prioritate asupra vieții merge mult mai departe și ajunge până la acele standarde spirituale care definesc relația noastră cu Dumnezeu.

Gândindu-ne la relația noastră cu Dumnezeu și importanța vieții, pot spune că așa cum ne raportăm la relația cu Dumnezeu, arătăm și importanța vieții noastre – fizice și spirituale. Pentru că dintr-o relație cu Cel care a creat viața, vom putea avea o viață care să îi acordăm prioritate.

Isus îi întreabă pe ucenici în Matei 6:25: „Oare nu este viața mai mult decât hrana si trupul mai mult decât îmbrăcămintea?”. Vedem că Domnul vrea să ne punem atenția mult mai departe decât viața această fizică, și anume pe viața spirituală.

Viața noastră spirituală va fi conturată de discipline spirituale. Așa cum avem discipline pentru viața fizică, avem și discipline pentru viața spirituală: rugăciunea, citirea Bibliei, solitudinea ș.a. Prin aceste discipline – bineînțeles dacă le punem în practică – ne dezvoltăm o viață spirituală solidă, care va afecta într-un mod pozitiv și viața fizică.

Aceste discipline vor duce către adevărata viață. Acea viață care vine din Isus și trăită împreună cu Isus. Ioan 14:6: „Isus i‑a răspuns: – Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.” Disciplinele spirituale nu sunt lucruri la care ar trebui să ne gândim din când în când la ele, ci sunt acțiuni care trebuiesc trăite într-un mod constant și prioritar.

Ce trebuie practic să facem, este să înlocuim tot ceea ce ne îndepărtează de Dumnezeu, cu ceea ce ne apropie de El. Să îndepărtăm tot ceea ce ne împiedică să ne trăim viața cu adevărat – din perspectiva lui Dumnezeu – și să punem în practică ceea ce ne crește în relație cu El.

Este imperios să înțelegem că pe cât de importantă vedem viața fizică, care oricum va trece, cel puțin pe atât de important ar trebui să vedem și viața veșnică, care prin ea însăși este definită ca fiind eternă și va fi trăită de noi în funcție de cum am privit-o de pe pământ.

Viața are prioritate să fie trăită cu priorități divine. Atunci când îți trăiești prioritățile vieții arăți că viața are prioritate.

Cosmin Rîșcanu

http://partascuhristos.com/devotionale/devotional-viata-are-prioritate/

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22400 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: