EDITORIALE

CEA MAI FRUMOASĂ PRIETENIE

Nu este mai mare dragoste decât să-şi
dea cineva viaţa pentru prietenii săi.

Ioan 15:13


De-a lungul vieţii avem ocazia de a ne face o mulţime de prieteni, iar viaţa este frumoasă în compania lor. Ei reprezintă o parte importantă a vieții noastre, însă să nu uităm că oamenii se schimbă şi pot lăsa în urmă dezamăgiri și răni.

Însă, cel mai minunat lucru este că există Cineva a cărei prietenie nu poate fi comparată cu cea omenească. Şi acest Cineva este Isus. Dar de ce am vrea să fim prietenii Lui?

Mai întâi de toate, Isus şi-a arătat disponibilitatea de a fi prietenul nostruşi a demonstrat acest lucru prin sacrificiul cel mai mare care putea fi făcut vreodată: viaţa Sa. Din dragoste pentru noi, a luat toate păcatele asupra Sa şi a murit în chinuri pe cruce.

--

El e singurul care ne iubeşte aşa cum suntem şi, mai mult decât atât, ne înţelege orice durere şi e dispus să ne fie alături în orice împrejurare. Ceea ce El promite nu rămâne niciodată neînfăptuit şi având încredere totală în promisiunile Lui ne va ajuta să trecem peste perioadele dificile din viaţa noastră.

Când eşti prieten cu Isus, teama dispare. Există atâtea frici în inima omului, însă Isus are pentru fiecare câte un „Nu te teme!” şi îl şopteşte exact în momentul în care avem cea mai mare nevoie de el.

În El avem libertatea de a ne destăinui şi de a ne recunoaşte toate slăbiciunile şi El e singurul prin care putem primi eliberare. Mai mult decât atât, El promite să meargă alături de noi în procesul de transformare şi să ne fie sprijin necondiţionat.

--

Dar mai presus de toate, El ne oferă viaţă dincolo de moarte! Ce prieten minunat! Cum am putea să respingem o astfel de prietenie? O prietenie în care dragostea întrece orice limite omeneşti, în care nu există răutate şi nicio dușmănie.

Făcând voia Lui şi aducând viaţa noastră ca închinare înaintea Lui, putem avea parte de o prietenie fără sfârşit. Să nu ne mulţumim cu puţin! Să fim cu adevărat prieteni cu Isus!

Larisa Paliuc

http://partascuhristos.com/devotionale/devotional-cea-mai-frumoasa-prietenie/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: