Reclame
ULTIMELE STIRI

Când vine ceasul să iei deciziile care crezi că vor fi cele înțelepte


Atunci când trebuie să iei o decizie în viață… stai și analizezi toate opțiunile, nu? Măcar așa cred eu că fac oamenii înțelepți, sau cei care iau în considerare și efectele alegerilor lor. Și deși anumite alegeri din viața noastră par a fi ușoare, altele dificile, altele poate necesită mai mult timp, părem că știm tot timpul cum să luăm deciziile și care sunt cele mai bune pentru noi.

Asta până începem să avem regrete. Am vrea să schimbăm ceva, dar nu mai putem. Am vrea să dăm timpul înapoi și timpul merge mai repede înainte. Am pecit-o, și am pecit-o nasol de tot! Ce e de făcut?

Deciziile în viață influențează mai mult sau mai puțin ceea ce vom fi și ceea ce vom face în viitor. Dăm cu capul de pragul de sus ca mai apoi să ne dăm seama că trebuia să plecăm capul înainte să intrăm. Sau ne împiedicăm singuri de pașii pe care îi facem, crezând că am făcut alegerile și deciziile ălea bune, ălea care o să aibă impact, ălea de durată, ălea care să ne facă să nu mai luăm decizii data viitoare. Ălea.

Se spune că era o dată un fermier care avea mulți porci. Într-o zi a venit cineva la ferma lui și l-a întrebat ”Cu ce obișnuiești să-ți hrănești porcii, tataie?

Păi, le dau tărâțe, porumb și chestii de genul acesta. De ce întrebi, tinere?” a răspuns fermierul

Pentru că eu sunt de la guvern și cred că nu îi hrăniți destul de bine. Ar trebui să le dați să mănânce resturi de mâncare”. Apoi i-a dat amendă fermierului.

După câteva zile, un alt individ ajunge pe ferma omului și îi pune aceiași întrebare. Fermierul i-a răspuns: ”Păi, îi hrănesc destul de bine. Le dau somon, caviar, friptură. De ce întrebi, tinere?

Pentru că eu sunt de la guvern și cred că e necorect ca tu să-i hrănești pe porci așa de bine în timp ce există oameni care sunt pe moarte și nu au nimic ce să mănânce”. Apoi i-a dat amendă fermierului.

În cele din urmă, după o altă perioadă de timp, un alt individ a venit și a pus aceiași întrebare. Fermierul șovăielnic a răspuns: ”Păi, le dau câte 5 dolari la fiecare porc ca fiecare să-și ia ce vrea!

Am râs la această întâmplare hazlie, dar am și înțeles ceva important. Am înțeles că unii oameni fac deciziile bazat pe părerile altoraAlți iau decizii bazați pe ce efecte au acestea asupra altora, iar alții iau decizii fără să le mai pese de nimic.

Știu că nu toți dintre cei care citesc acum aceste rânduri nu sunt crescători de porci, că nu au de a face zilnic cu indivizi de la guvern, că nu aruncă la porci resturi de mâncare când știu că în jurul lor sunt oameni care nu au nici măcar o bucată de pâine să pună pe masă, și probabil că mulți dintre voi nu câștigați 5 dolari pe oră să puteți să dați la toți din jurul vostru ca să se simtă ei bine. Realizăm de fapt că deciziile noastre au impact asupra noastră, asupra altora și asupra finanțelor noastre. Există decizii care nu influențează finanțele noastre, dar și la acelea există un preț de plătitacel moment când realizezi că ceva este de schimbat, ceva este de ajustat și trebuie să o faci acum și aici. Dacă o să o faci mâine și altă dată, va fi spre detrimentul tău, al familiei tale, al celor din jurul tău.

Ce decizii ai de luat care influențează pe alții din jurul tău?

Ce decizii ai de luat care să influențeze persoana ta?

Ce decizii ai de luat care să influențeze întreaga comunitate din jurul tău?

CITESTE MAI MULT: https://crestinismtrait.blogspot.ro/2018/03/cand-vine-ceasul-sa-iei-deciziile-care.html

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22400 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: