Reclame
ULTIMELE STIRI

De ce să vorbești cu copilul tău adolescent despre sexualitate?


Adolescența este o etapă marcată de schimbări majore. Anii adolescenței reprezintă o perioadă de creștere, explorare și predispoziție spre comportamente riscante. Asumarea riscurilor oferă tinerilor oportunitatea de a-și testa abilitățile de a se cunoaște mai bine. Totuși, există unele riscuri, cum sunt fumatul, consumul de droguri sau relațiile sexuale premaritale, ce pot avea consecințe grave, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung asupra sănătății și bunăstării adolescentului.

Sexualitatea și luarea deciziilor înțelepte în privința ei este unul dintre cele mai importante domenii despre care adolescenții trebuie să învețe. Lumea în care trăim e inundată de imagini erotice, mesaje periculoase și sfaturi greșite despre sexualitate. Unii „experți în adolescență” încearcă să portretizeze copiii ca pe niște „mini” adulți care ar trebui să aibă autonomie pe cheltuiala părinților. Însă, în adolescență, copiii au nevoie de părinții lor mai mult ca oricând.

Implicarea părinților, comunicarea și mai presus de toate, afecțiunea părintească au o influență pozitivă majoră asupra deciziilor pe care adolescenții le iau cu privire la sex.  În contextul unei educații sexuale formale, șabloanele sunt ineficiente pentru că nu țin cont de persoanlitatea adolescentului – factor critic pentru o dezvoltare sexuală sănătoasă. Modul în care fiecare părinte își va transmite propriile valori cu privire la relațiile sexuale va fi diferit, în funcție de persoanliatea sa și a adolescentului său.

Însă, adolescenții au nevoie să primească de la părinții lor, alături de asigurarea că sunt înțeleși, un set valoros de valori și standarde de comportament.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/pro-viata/resurse-pro-viata/8393-de-ce-sa-vorbesti-cu-copilul-tau-adolescent-despre-sexualitate#ixzz58wjukw00
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22400 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: