ULTIMELE STIRI

COMUNICAT al Coaliției pentru Familie: „Acuzația că am avea orice minimă legătură cu protestul de la MNȚR este nefundamentată”

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00


Coaliția pentru Familie și Comitetul de inițiativă cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția României, prin președinte Mihai Gheorghiu, au  luat act cu îngrijorare de dezinformarea concertată propagată în spațiul public constând în acuzația de implicare în evenimentul din 04.02.2018 de la Muzeul Național al Țăranului Român.

Coaliția pentru familie, Comitetul de inițiativa cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția României și președintele comitetului de inițiativă cetățenească nu intervin în viața internă a niciunei instituții, nici în viața privată a niciunei persoane. Nu organizează proteste spontane, nu participă la protestele unor terți și consideră demnitatea fiecărei persoane ca fiind un atribut inalienabil.

NEGĂM categoric orice implicare in acest eveniment și ne exprimăm consternarea fată de ușurinta cu care sunt construite astfel de atacuri și linșaje mediatice împotriva cărora înțelegem să formulăm toate demersurile prevăzute de lege.

Credința și acțiunile noastre sunt publice și neechivoce. Considerăm că evenimentul de la MNTR și consecințele lui vătămătoare la adresa noastră, prin denigrarea la care suntem supuși si acuzațiile fără niciun fundament care ni se aduc, reprezintă reflexia unei agende ideologice, un atac grav asupra democrației  și asupra drepturilor fundamentale ale omului ale omului în măsura in care nu ne sunt respectate valorile și demnitatea prin încercarea de dizolvare a fundamentelor educației și culturii europene.

În acest context, solicităm instituțiilor statului, respectiv Ministerului Culturii și Identității Naționale să cerceteze în ce măsură difuzarea producției artistice care a generat evenimentul de la MNTR se înscrie în Misiunea Muzeului, iar Ministerului Educației Naționale să cerceteze cadrul în care a fost organizată dezbaterea cu elevi asupra aceluiași film artistic și măsura în care a existat acordul părinților și au fost respectate dispozițiile legale privind vizionarea filmului de către minori. Dacă aceste întrebări si solicitări publice pe care le facem ca simpli cetățeni români, fără a avea nicio legătură cu evenimentul de la MNTR,  vor atrage atacuri personale și hărțuiri ca  cele practicate în prezent, aceasta va reprezenta o dovada în plus a nivelului de limitare a libertății de exprimare și de încălcare a drepturilor fundamentale în societatea românească.

Ne exprimăm, de asemenea, îngrijorarea față de valul de calomnii, atacurile la persoană, dezinformarea, linșajul public devenite comportament curent, banalizate și considerate îndreptățite atunci când sunt îndreptate asupra persoanelor sau personalităților publice cu vederi conservatoare. Toleranța, respectul și spiritul democratic se dovedesc în comportamentul afișat față de toți cetățenii acestei țări. Dubla măsură, în schimb, arată că aceste valori sunt doar o fațadă în spatele căreia se află un spirit gregar și antidemocratic.
Tonul folosit de Comitetul de inițiativa cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția României și de susținătorii inițiativei cetățenești, inclusiv Coaliția pentru Familie, a fost întotdeauna construit în cea mai elegantă  și  civică modalitate de exprimare, iar acuzația că am avea orice minimă legătura cu  protestul în cauză nu este doar nefundamentata, ci și construită ca un atac direct la adresa parcursului democratic al inițiativei cetățenești semnate de 3 milioane de cetățeni români.

Coaliția pentru Familie, Comitetul de inițiativa cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția Românie și președintele comitetului de inițiativă cetățenească solicită  încetarea de urgentă a acestor atacuri personale bazate pe dezinformare și calomnie împotriva cărora vom exercita imediat toate demersurile legale.

ÎI invităm pe toți aceia care luptă împotriva valorilor fundamentale ale civilizației europene creștine să păstreze decența discursului public.
Dumnezeu să ocrotească România!

Comitetul național de coordonare a inițiativei
cetățenesti pentru revizuirea Constituției României

http://stiripentruviata.ro/comunicat-al-coalitiei-pentru-familie-acuzatia-ca-am-avea-orice-minima-legatura-cu-protestul-de-la-mntr-este-nefundamentata/

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27387 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: