ANUNTURI

Alfa Omega TV si Credo TV in Lista must carry 2018. Trebuie să aibă cabliștii în grilă Obligatoriu.

31 de posturi TV cu acoperire națională intră în lista must carry 2018.

 Posturile, toate licențiate în România, sunt ordonate după audiență și au fost luate în considerare doar cele care s-au declarat libere la retransmisie.
Lista „must carry” se aplică doar companiilor de cablu, nu și operatorilor de platforme de satelit (DTH). Practic, aceasta este lista de posturi de televiziune pe care operatorii de cablu sunt obligați să o aibă în grila de programe. Lista posturilor din must carry pe anul 2017:
1. Antena 1
2. Kanal D
3. Romania Tv
4. Antena 3
5. Prima TV
6. National TV
7. Antena Stars
8. B1 TV
9. Realitatea TV
10. Digi 24
11. Happy Channel
12. Favorit TV
13. Kiss TV
14. Trinitas TV
15. Taraf TV
16. ZU TV
17. U Tv
18. TV H
19. National 24 Plus
20. Music Channel
21. Inedit TV
22. Hit Music
23. TV Neptun
24. Nasul TV
25. Speranta TV
26. TVSudEst
27. Alfa Omega Tv
28.Credo TV
29. Travel Mix
30. Telestar 1
31. eStrada
Ce este principiul „must carry”
Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, și prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice și posturile private aflate sub jurisdicția României, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat și operatorilor DTH.
Ce spune articolul 82:

„Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin rețele de comunicații electronice, cu excepția celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligația să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societății Române de Televiziune destinate publicului din România, precum și alte servicii de programe, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privați, aflați sub jurisdicția României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin rețeaua respectivă, precum și serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaționale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privați este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audiență.”

https://www.paginademedia.ro/2018/01/televiziuni-must-carry-2018

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura