Reclame
ULTIMELE STIRI

Șapte moduri prin care să-ți reîncarci viața de rugăciune în 2018


Nu îmi place să termin un an fără să stau și să analizez cele ce s-au întâmplat și apoi să mulțumesc Domnului pentru felurile în care m-a binecuvântat în ultimele 12 luni, apoi Îi cer tărie supranaturală pentru următorul sezon, anul în care am intrat.

Pentru mine, aceste momente sunt practic momente de reîncărcare sfântă, fără ele mă simt slăbit, lipsit de direcție și nepregătit pentru noile provocări care îmi stau înainte.

Nu știu unde ești tu acum, felul cum ți s-au descărcat bateriile spirituale în luptele din anul care a trecut, dar vreau să te asigur că Duhul Sfânt este Cel care îți poate oferi un salt de pornire. Mai jos sunt șapte feluri prin care poți aprinde viața ta personală de rugăciune:

Dezvoltă încrederea ta spirituală.
Mulți creștini trăiesc pe marginile îndepărtate ale binecuvântărilor lui Dumnezeu pentru că ei nu cred că au fost făcuți neprihăniți prin sacrificiul lui Hristos. Nu vei putea aștepta niciodată răspunsuri din partea lui Dumnezeu dacă crezi că El este mânios pe tine.

Nu acționa precum un sclav care se milogește pentru anumite lucruri. Tu ești moștenitorul Lui, El vrea să-ți dăruiască împărăția. Dumnezeu ne spune ”să ne apropiem cu încredere de tronul de har” (Evrei 4:16). Îi poți cere orice.

Fii specific.
Zig Ziglar obișnuia să spună: ”Dacă țintești spre nimic, îl vei lovi de fiecare dată.” Acesta e motivul pentru care rugăciunile vagi sunt inferioare față de cele specifice. Am început să fac o listă cu ”cele șapte lucruri de top” cu cereri de rugăciune. Când am făcut aceasta anul trecut, când eram într-o stare de mutare într-un alt stat, Domnul a răspuns la șase din cele șapte cerințe în cadrul a două luni.

Una din rugăciuni era ca atunci când aveam să cumpăr casa nouă, plata pentru ea să nu fie mai mare decât pentru prima. S-a dovedit a fi cu un dolar mai puțin! Atunci mi-am amintit de Iacov 4:2, care spune: ”nu aveți pentru că nu cereți”.

Nu îl limita pe Dumnezeu cu rugăciuni mici.
Psalmul 2:8 spune: ”Cere-Mi și-Ţi voi da neamurile de moștenire”. Noi trebuie să învățăm să cerem lucruri mari. De ce să ne fixăm pentru mai puțin când Dumnezeu poate face imposibilul?

Elisei a cerut de la mentorul său, Ilie, o porție dublă din Duhul Sfânt – și Dumnezeu i-a dat acea mantie. Dumnezeu poate că vrea să dubleze ceea ce Îi ceri tu. Viziunea Sa pentru viața ta este cu mult mai mare decât ceea ce ai presupus tu.

Fii agresiv împotriva dușmanilor tăi spirituali. 
Rugăciunile stării existente nu vor fi destule în anotimpurile de luptă spirituală. Există un timp de a merge la luptă în duhul și aceasta va necesita o atitudine militantă față de dușman.

Atunci când Elisei a spus Regelui Ioas să ia săgeți și să lovească pământul, în pregătirea pentru o luptă, regele a lovit cu jumătate de inimă pământul doar de trei ori. Elisei i-a spus: ”Trebuia să lovești de cinci sau șase ori: atunci ai fi bătut pe sirieni până i-ai fi nimicit, acum îi vei bate numai de trei ori” (2 Împărați 13:19). De prea multe ori suntem satisfăcuți cu victoriile mici pentru că nu ne-am rugat cu intensitate destulă. Zelul tău va determina adesea și rezultatul tău.

Combină postul cu rugăciunea.
Postul nu este o modalitate de a-l mitui pe Dumnezeu. Nu e nevoie să-ți interzici mâncarea ca să captezi atenția Lui. Dar postul te ajută să te concentrezi pe Domnul – și aceasta poate intensifica puterea rugăciunii.

citeste mai mult: https://crestinismtrait.blogspot.ro/2018/01/sapte-moduri-prin-care-sa-ti-reincarci.html

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/
Despre ADMIN (20826 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: