Reclame
ULTIMELE STIRI

Conform unei anchete jurnalistice efectuate de Vranceamedia, Ministerul Educației Naționale a plătit masa și cazarea participanților, iar Inspectoratul Școlar Vrancea le-a achitat transportul.


Conform unei anchete jurnalistice efectuate de Vranceamedia, Ministerul Educației Naționale a plătit masa și cazarea participanților, iar Inspectoratul Școlar Vrancea le-a achitat transportul. Elevul Petru Apostoaia, președintele CNE România, a anunțat că organismul pe care-l conduce ar avea cea mai mare reprezentativitate la nivel național, deși în România există în multe județe asociații ale elevilor care au personalitate juridică.

„Nu există nici un temei legal pentru ca elevii reuniți la Focșani să aibă cea mai mare reprezentativitate, așa cum s-a invocat. Nici măcar nu au personalitate juridică. Este doar o structură căreia Ministerul îi achită masa și cazarea, condiții în care ne întrebăm câtă independență poate avea față de cei care guvernează“, a precizat un elev din cadrul Asociației Tinerilor și Elevilor Băcăuani. Alte asociații ale elevilor din țară au comunicat același punct de vedere: „Asociația Elevilor din Suceava ia act cu îngrijorare de susținerea fără temei legal că ar exista o reprezentativitate exclusivă a elevilor de către structurile numite consilii județene ale elevilor“, iar Asociația Elevilor din județul Cluj ne-a comunicat despre aceste consilii că sunt „simple structuri care nu reprezintă pe toți elevii români“.

„Sunt, într-un fel, în subordinea Ministerului Educației Naționale. Depind de minister pentru că acțiunile lor sunt finanțate de Guvern. Nu este o structură independentă a elevilor. Când vrei să fii independent, nu accepți să fii plătit de cei care conduc învățământul. E un fel de conflict de interese“, ne-au spus elevii din aceste asociații, mai arată Vranceamedia.

Introducerea disciplinei Educație sexuală este susținută de Consiliul Național al Elevilor, cum rezultă atât din declarațiile făcute de președintele Petru Apostoaia, cât și din declarațiile ulterioare ale diferitelor consilii județene ale elevilor. De altfel, Consiliul județean al elevilor din Vrancea a fost implicat, anul trecut, în organizarea unei conferințe despre identitatea de gen și orientarea sexuală, spre revolta a zeci de mii de părinți din județ. De menționat că, urmare a poziției ferme exprimate de părinții vrânceni, atât prin platforma civică ÎMPREUNĂ, cât și prin asociații de părinți locale, asociația LGBT „ACCEPT“ a formulat plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării reclamând împiedicarea persoanei transgender de a conferenția elevilor.

https://www.facebook.com/967620023257972/posts/2275570302462931/

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22973 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: