Reclame
ULTIMELE STIRI

Primele zece țări din lume cu cele mai mari încălcări ale libertății religioase


Comisia americană privind libertatea religioasă internațională spune că persecuția religioasă s-a agravat în întreaga lume. Comisia își propune să îmbunătățească viața oamenilor de credință în aceste țări, recomandând un răspuns diplomatic și chiar sancțiuni pe baza de încălcări ale libertății religioase. 

WASHINGTON – Comisia americană privind libertatea religioasă internațională spune că persecuția religioasă s-a agravat în întreaga lume.

USCIRF a declarat că oamenii continuă să fie persecutați, încarcerați și chiar uciși pentru că își exercită dreptul la libertatea religioasă sau crez.

Raportul lor anual evidențiază încălcări grave care au loc în Birmania, China, Eritreea, Iran, Coreea de Nord, Sudan, Arabia Saudită, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan. Departamentul de Stat a redesemnat cele 10 țări ca fiind „țări de ingrijorare particulară„, în conformitate cu Legea privind libertatea religioasă internațională din 1998.

„Libertatea religioasă a Coreei de Nord este complet inexistentă, aceasta fiind doar o parte a lipsei uriașe a drepturilor omului în țara respectivă”, a remarcat președintele USCIRF Daniel Mark.
Mark s-a alăturat, de asemenea, unui grup bipartizan alcătuit din președinți care au făcut parte din USCIRF în trecut, într-o scrisoare deschisă adresată poporului iranian, lăudându-i curajul și chiar chemând guvernul S.U.A. să sprijine protestatarii din Iran.

El a promis că vor fi „în solidaritate cu oamenii care susțin libertatea religioasă și alte drepturi ale omului”.

Secretarul de stat Rex Tillerson a plasat, de asemenea, Pakistanul într-o „Listă specială de urmărire” pentru încălcări grave ale libertății religioase.

Dar o țară absentă de pe listă a fost Rusia, care a fost recomandată de USCIRF ca o țară de interes.
„Tendința în Rusia a fost foarte rea în ultimul timp, adoptarea și amplificarea legilor anti-extremism, care sunt folosite nu numai împotriva teroriștilor, ci și a unei varietăți de minorități religioase și disidenți”, a spus Mark.

Comisia își propune să îmbunătățească viața oamenilor de credință în aceste țări, recomandând un răspuns diplomatic și chiar sancțiuni pe baza de încălcări ale libertății religioase.

http://www1.cbn.com/cbnnews/

via: https://rodiagnusdei.wordpress.com/

Reclame
Banner filme

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Doneaza in siguranta prin PayPal, cu cardul bancar.

$1.00

Despre ADMIN (21363 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: