ANUNTURIEDITORIALE

Vremurile sfarsitului: ZIUA MÂNIEI! Israelul a bombardat ținte ale mișcării Hamas în Fâșia Gaza. Ciocniri violente în Fâșia Gaza și Cisiordania

VIDEO

Vremurile sfarsitului: ZIUA MÂNIEI! Israelul a bombardat ținte ale mișcării Hamas în Fâșia Gaza. Ciocniri violente în Fâșia Gaza și Cisiordania

sraelul a continuat să lanseze atacuri aeriene asupra pozițiilor Hamas din Fâșia Gaza în semn de răspuns la atacul cu rachetă al palestinienilor din sudul Israelului. Intensificarea violențelor are loc în urma deciziei președintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.
O rachetă lansată din enclava palestiniană Gaza a atins orașul israelian Sderot vineri seara, a anunțat armata israeliană fără a preciza dacă s-au înregistrat victime, transmite AFP. Avioane israeliene au bombardat poziții militare ale mișcării islamiste Hamas în Fâșia Gaza, ca răspuns la tiruri de rachete din enclava palestiniană, a indicat armata israeliană, citată de AFP.
Este vorba de cea de-a treia rachetă trasă spre Israel vineri, după decizia președintelui american, Donald Trump, de miercuri, de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.
Pe de altă parte, ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că un al doilea palestinian a murit vineri în ciocnirile cu forțele israeliene din timpul unei „zile a mâniei” față de decizia SUA.
Potrivit agenției EFE, armata israeliană a confirmat că aviația sa a vizat „un complex de antrenament și un depozit de muniții” aparținând mișcării islamiste Hamas, pe care o acuză de „toată activitatea ostilă față de Israel din Fâșia Gaza”.
Vineri după-amiază, sistemul antirachetă israelian Cupola de Fier a interceptat un prim proiectil iar, câteva minute mai târziu, s-a înregistrat o a doua lansare a unei rachete, care a căzut într-o „zonă neidentificată”, fără să se înregistreze răniți.
Forțele de securitate ale Hamas au precizat că bombardamentele israeliene au vizat zona Beit Hanun.
Aceste lovituri au avut loc după o „zi a mâniei” în care mii de palestinieni au înfruntat forțele israeliene pentru a protesta față de decizia unilaterală a președintelui american, Donald Trump, de a declara Ierusalimul capitală a Israelului.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: