Reclame
ULTIMELE STIRI

Astăzi ne RUGAM pentru PACEA Ierusalimului! DUPĂ CE TRUMP A RECUNOSCUT IERUSALIM DREPT CAPITALĂ A ISRAEL Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte, astăzi, de urgenţă


DUPĂ CE TRUMP A RECUNOSCUT IERUSALIM DREPT CAPITALĂ A ISRAEL Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte, astăzi, de urgenţă.

Tabla de şah este răsturnată şi se vor reseta şi alianţe, şi alinieri şi aşezări ale diferiţilor actori din regiune.

Iulian Chifu: „Legea a fost prorogată spre aplicare de preşedinţi succesivi ai Statelor Unite, pentru a rămâne într-o ambiguitate constructivă, a o folosi ca instrument, dar a nu trece la aplicarea ei.
Modificarea substanţială este faptul că s-a semnat şi că intră în vigoare. Inclusiv ordinul de mutare a Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Această mişcare fusese anunţată şi în campania electorală de către Donald Trump. 

Simplul fapt că, astăzi (n.r. ieri), Israel a introdus o majorare a capabilităţilor militare în Cisiordania arată că ştie că vine un cutremur, o revoltă palestiniană, că poate avea şi fenomen de natură teroristă. 

Ambasada Israelului la Bucureşti: Îi mulţumim Preşedintelui Donald Trump pentru decizia curajoasă şi corectă de a recunoaşte capitala Statului Israel la Ierusalim.

Ierusalimul este de 3000 de ani capitala poporului evreu, iar la momentul înfiinţării Statului Israel, în urmă cu 70 de ani, guvernul l-a ales drept capitală.  De fapt, de la exilarea evreilor de pe pământul strămoşesc în urmă cu 2000 de ani, Ierusalimul nu a mai fost capitala niciunui alt popor. Această declaraţie are o importanţă istorică deosebită deoarece recunoaşte faptul că Ierusalimul este inima tradiţiei, istoriei şi religiei iudaice. Este un pas esenţial pe drumul spre pace deoarece nu poate exista pace care să nu implice Ierusalimul drept capitală a Israelului. Israelul cheamă toate ţările care doresc pacea să se alăture Statelor Unite în a recunoaşte capitala la Ierusalim şi a muta ambasada acolo. În ceea ce priveşte status quo-ul locurilor sfinte, Israelul rămâne angajat să garanteze libertatea de cult pentru evrei, creştini şi musulmani deopotrivă, în speranţa că vecinii noştri din lumea arabă vor vedea Ierusalimul ca pe un simbol al păcii”.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă, astăzi, ca să discute despre recunoaşterea unilaterală de către preşedintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului, a precizat pentru AFP preşedinţia japoneză a Consiliului, potrivit Agerpres. Reuniunea a fost cerută de opt din cele 15 ţări care fac parte din Consiliul de Securitate. Este vorba de patru ţări europene (Suedia, Franţa, Italia şi Marea Britanie), două sud-americane (Bolivia şi Uruguay) şi două africane (Egipt şi Senegal).

Aceste state au cerut ca reuniunea să fie deschisă cu un discurs al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, care, miercuri, şi-a reiterat opoziţia pe care a exprimat-o de la preluarea funcţiei în ianuarie faţă de „orice măsură unilaterală”. Statutul Ierusalimului nu poate fi rezolvat decât printr-o „negociere directă” între israelieni şi palestinieni, a mai spus şeful ONU, precizând: „Nu există alternativă la soluţia cu două state în care Ierusalimul este capitală a Israelului şi a Palestinei.

SURSA: https://rodiagnusdei.wordpress.com/

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/
Despre ADMIN (20753 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: