Reclame
ULTIMELE STIRI

Interviu cu Mike Pence despre mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim


David Brody de la CBN a stat de vorbă în cadrul unui intervi în exclusivitate cu vicepreședintele SUA, Mike Pence. Brody l-a întrebat pe Pence despre câteva lucruri esențiale ce privesc Israelul și Orientul Mijlociu. Între acestea, l-a întrebat dacă SUA va muta sau nu ambasada sa de la Tel Aviv la Ierusalim și care ar fi planul administrației privind situația creștinilor persecutați din Orientul Mijlociu.
– Vizita dvs. în Egipt și Israel e una foarte importantă. Vă rog să ne prezentați care sunt obiectivele, în special cele legate de creștinii persecutați, fiindcă acest subiect ne interesează de multă vreme.
– Întâi, doresc să spun că, pentru mine, ca vicepreședinte, e o mare onoare să pot reprezenta SUA în Israel. Mi s-a cerut să vorbesc în fața Knessetului și mă simt umil s-o pot face. E foarte important ca lumea să știe următorul lucru, că sub conducerea președintelui Donald Trump, America susține Israelul. Acesta e mesajul pe care dorim să-l transmitem. În urmă cu 70 de ani, într-un miracol al istoriei, națiunea Israel a revenit la viață în țara sa străveche și americanii au sărbătorit zi de zi această reușită. Vom fi acolo la aniversare, pentru a sărbători împreună. Însă, în timp ce călătorim în zonă, ne reafirmăm angajamentul de a aduce pace în regiune. Președintele a spus foarte clar că dorim să fie pace, însă oamenii ar trebui să știe că președintele Donald Trump nu va compromite niciodată siguranța Israelului în acest proces. Ajungem și în Egipt, unde vom vorbi despre problema creștinilor persecutați și a minorităților religioase din lumea arabă extinsă.
Sunt mândru să spun că, văzând cum 50% din populația creștină pleacă din Siria și 80% din creștini au lăsat Irakul, președintele Trump a luat decizia să direcționeze susținerea SUA, nu prin ONU, ci în premieră, direct către USAID. Cu ajutorul lor, putem reconstrui comunitățile de creștini și comunitățile altor minorități religioase, care, de prea multă vreme, au fost date uitării.
– Va fi curând?
– Sperăm să facem niște declarații în acest sens în timpul vizitei mele în regiune. Colaborăm cu liderii religioși, nu doar creștini ci și ai altor minorități religioase, și sunt recunoscător pentru lucrarea ambasadorului Nikki Haley și a celor de la USAID, dar le-am spus că președintele Trump vrea să aducă schimbare. Soldații americani au făcut mari progrese în Irak și Siria, învingându-i pe dușmani. Dorim să ne asigurăm că oamenii din orice comunitate și orice religie pot avea un cămin și vom utiliza resurse americane pentru a realiza aceasta.
– Recent spuneați că se caută un loc pentru ambasada SUA la Ierusalim. Ce se mai aude la Casa Albă legat de acest lucru? E foarte important ca evanghelicii să știe.
– În ultimii 20 de ani, Congresul și administrațiile și-au exprimat dorința de a muta ambasada americană, dar, așa cum am anunțat acum câteva zile, președintele Trump ia serios în considerare mutarea ambasadei din Tel Aviv la Ierusalim. El ia în serios această chestiune. Alături de președinte, cred că relația dintre poporul american și poporul israelian este eternă. Chiar înainte de fondarea Israelului, au existat americani care s-au rugat și au visat că Israelul se va reîntoarce în țara sa străveche și, după evenimentele tragice din al Al Doilea Război Mondial și ale Holocaustului, cu ajutorul conducerii americane de la ONU, Israelul a revenit în patria sa, așa cum zice Cartea străveche, „într-o zi”, într-o clipă. Știu că președintele reflectă asupra hotărârii mutării ambasadei și asupra altor decizii, toate datorită devotamentului său pentru relația dintre SUA și Israel. El știe că noi, americanii, iubim Israelul, aliatul nostru, și o vom face întotdeauna.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 208 – 9 decembrie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Reclame
Banner filme

Sustine Crestin Total

Sustine Crestin Total

Doneaza in siguranta prin PayPal, cu cardul bancar.

$1.00

Despre ADMIN (21097 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: