Reclame
ULTIMELE STIRI

Cum să te porți cu membrii bisericii care încep să învețe erezii?


Întrebare:

Locuiesc într-o localitate mică, biserică și mai mică. Au venit în biserică niște oameni cu probleme serioase. Una este că fixează date privind revenirea, mereu și mereu, iar a doua, și mai serioasă, nu cred în Duhul Sfânt ca și a treia persoană a Dumnezeirii. Eu sunt tănăr și fără experiență într-un domeniu atât de serios. Vreau să mă pregătesc bine pentru a vorbi cu ei, altfel bisericuța noastră mică se duce de râpă. Mulțumesc frumos anticipat. Domnul cu voi în frumoasa lucrare pe care o faceți.

Dragă frate, îmi pare rău că vă confruntați cu o așa de mare problemă în biserică și că au venit acești oameni care vă tulbură. Aș vrea să-i transmiți răspunsul meu și pastorului, căci el trebuie în mod de urgență să ia atitudine și să-i oprească. În Epistola lui Pavel către Tit scrie că el trebuie să le închidă gura, adică să le interzică să mai vorbească acele învățături în biserică. Mai întâi, să-i sfătuiască și să-i îndemne să-și vină în fire și să urmeze învățătura sănătoasă a lui Hristos, dar dacă nu, atunci trebuie să le interzică lor să mai vorbească în biserică și să îndemne pe toți creștinii să nu mai întrețină relații cu acei oameni și să se ferească de ei, căci erezia este mult mai periculoasă decât se pare la prima vedere, pentru că erezia strică mințile oamenilor, cum este scris:

Totul este curat pentru cei curaţi, dar, pentru cei necuraţi şi necredincioşi, nimic nu este curat: până şi mintea şi cugetul le sunt spurcate. Ei se laudă că-L cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Îl tăgăduiesc, căci sunt o scârbă: nesupuşi şi netrebnici pentru orice faptă bună. (Tit 1:15–16)

Cuvintele de mai sus aparțin apostolului Pavel și au fost spuse despre cei care s-au luat cu ereziile și au ajuns astfel necurați, necredincioși, pentru că mintea și cugetul le-au fost spurcate.

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/
Despre ADMIN (20753 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: