Reclame
ULTIMELE STIRI

China promite ajutoare financiare celor ce renunță la Isus


Presiunea asupra creștinilor din China a căpătat o nouă dimensiune după recenta realegere a lui Xi Jinping în fruntea Partidului Comunist, și implicit în poziția cea mai înaltă a colosului asiatic.

În regiunea Yugan, în sudul Chinei, autoritățile cer cetățenilor să elimine orice simbolistică creștină din casele lor și să o înlocuiască cu portrete ale președintelui, pentru a putea primi ajutoare din partea statului.

Această măsură a început să prindă la public, în special în zonele mai sărace, unde mulți și-au dat jos tablourile cu Isus Hristos, sau crucile, pentru a le înlocui cu tabloul președintelui chinez. Așa cum explică cotidianul South China Morning Post, măsura este „voluntară”, dar în spate se află o măsură de constrângere, deoarece acei ce nu se conformează, nu vor mai primi ajutoare economice din partea statului.

Cotidianul chinez confirmă că aproximativ 600 de cetățeni au urmat indicațiile „venite de sus”, schimbând decorul caselor lor.

Această măsură face parte dintr-o campanie națională, ce se implementează pe întreg teritoriul Chinei, pentru a „informa creștinii despre cât de mult a făcut partidul pentru ei”, așa cum explică South China Morning Post, citând declarațiile unui șef al congresului din zonă.

Autoritățile chineze și-au arătat și în alte ocazii îngrijorarea față de creșterea creștinismului din ultimii ani, în special în bisericile (ilegale) din case. În zonele rurale se desfășoară o campanie pentru a „combate ignoranța”, deoarece, conform unor lideri politici, „mulți se convertesc la creștinism crezând că le va ajuta, dar noi vrem să le arătăm că de fapt Partidul Comunist este cel ce îi ajută cu adevărat”.

https://benidradici.com/

Sursa: Protestante Digital

 

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22934 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: