EDITORIALE

Samy Tutac: Experiențe cu Duhul Sfânt, astăzi…”Am fost optiți de Duhul Sfânt să predicăm în Australia, iar când am încercat să ne ducem în Malaezia, Duhul lui Isus nu ne-a dat voie…”

Experiențe cu Duhul Sfânt, astăzi…”Am fost optiți de Duhul Sfânt să predicăm în Australia, iar când am încercat să ne ducem în Malaezia, Duhul lui Isus nu ne-a dat voie…”

Mărturisesc că adesea citind versetele de mai jos am avut unele întrebări. Că Satan, sau unii oameni răi, se luptă ca Evanghelia să nu ajungă acolo unde este nevoie, nu e nimic ieșit din comun. Dar să auzi așa ceva….

„Fiindcă au fost opriți de Duhul Sfânt să predice Cuvântul în Asia, au trecut prin ținutul Frigiei și al Galatiei. Când au ajuns lângă Misia, au încercat să se ducă în Bitinia, dar Duhul lui Isus nu le-a dat voie.” (‭Faptele Apostolilor‬ ‭16:6-7‬) Mereu m-am întrebat cum i-a oprit? De unde au știut că Duhul lui Isus nu le-a dat voie? De unde au știut că Duhul Sfânt i-a oprit să predice?

Cu luni de zile în urmă, împreună cu Cristi Marițan, am planificat să mergem în Malaezia din 9-15 Noiembrie, la Conferința Scripture Union International. De acolo urma să mergem la Perth, Australia, pentru o săptămână de slujire în bisericile de acolo, iar apoi o altă săptămână la Melbourne tot pentru slujire cu bisericile, tinerii, familii. Totul era planificat de mult timp. Biletele de avion luate, tot programul ca la carte, inclusiv cererile de concediu depuse cu mult timp înainte. Trebuia să ne întoarcem acasă pe 28 Noiembrie.

Dar Dumnezeu avea alte planuri. După 11 Octombrie la Betel se prefigura o criză majoră. Am plecat în Elveția în 21 Octombrie tot în slujire, iar a doua zi am primit prin email un mesaj de la un frate: „nu e bine sa pleci atât de mult timp în noiembrie, având în vedere situația din biserică”. I-am spus acelui frate că are dreptate, dar tot ce pot face e să mă rog ca Domnul să intervină și să mă călăuzească. M-am rugat scurt și clar ca un baptist reformat: „Doamne, Tu care ești Suveran peste toate lucrurile, dacă vrei să mă oprești să plec fă ce ști Tu cel mai bine, că eu nu știu ce să fac. Să se facă voia Ta!”

--

După doar două zile agenția Eximtur ne-a anunțat că din cauza intrării în insolvență a companiei Air Berlin am pierdut biletele pentru Australia și trebuie să cumpărăm altele. Am transmis imediat să ne cumpere bilete să ne întoarcem acasă din Kuala Lumpur. Pe 9 Noiembrie la ora 1.00 am am plecat spre Budapesta, cu locurile rezervate la culoar cum prefer eu, am făcut check-in, am primit cartile de îmbarcare spre Bruxelles, am pus bagajul la cală pâna în Kuala Lumpur și ne-am odihnit pe canapelele de la gate că mai aveam două ore până la zbor.

Cu 30 de minute înainte am auzit un anunț: „pasagerii Cristi Marițan și Samuel Tuțac să se prezinte la biroul de la gate”. Eram încântați că niciodată de când zburăm nu ne-am auzit numele anunțat. Ne-am dus crezând că ne oferă ceva și da, ne-au spus că cei de la compania Etihad nu doresc să ne ducă din Bruxelles pentru că aceiași Air Berlin nu le-au plătit biletele. Am dat telefoane, am apelat prin agenție la un call center international și după 30 de minute ne-au spus că le pare rău, dar nu se poate. Oricum avionul nostru plecase. Mi-am recuperat bagajul de la cală și ne-am întors acasă, cu un popas la Szeged pentru un gulaș, măcar atât pentru peste 2000 de Euro pierduți. Și totuși, ne-am întors mai liniștiți ca niciodată.

Acum am înțeles mai clar ca niciodată că uneori Dumnezeu te împiedică să faci o lucrare bună pentru că are una și mai bună, mai importantă. Dumnezeu ne dorea acasă, la Betel, nu în Malaezia sau Australia. Am fost optiți de Duhul Sfânt să predicăm în Australia, iar când am încercat să ne ducem în Malaezia, Duhul lui Isus nu ne-a dat voie…

--

Am sunat vineri dimineața la soția unui pastor din Timișoara. Nu-i venea să creadă că sunt în Timișoara. A început să strige: „Dumnezeu ascultă rugăciunile și mișcă lumea când vrea să facă ceva. Ne-am rugat să te împiedice să pleci din țară în perioada asta!” Ce mai poți spune? Da, Dumnezeu răspunde rugăciunilor după voia Lui și astăzi. Cât despre fratele care mi-a atras atenția că nu e bine să plec, i-am spus doar atât „tu ești prorocul Domnului!”

Și pentru că povestea din Fapte continuă cu „treci în Macedonia și ajută-ne!”, când cei de la Coaliția pentru Familie au aflat că nu am plecat, m-au rugat să vin la București și să vorbesc la meetingul de susținere a familiei Smicală. Știam de acum că Domnul are nevoie de mine la București, la Betel și mai ales acasă. „Ce mult mă bucur că te-ai întors acasă”, mi-a zis Darius (7 ani), „sper să nu se întâmple la fel când vom pleca numai noi doi în America”. Credință de copil…Dumnezeu iubește copiii și pe cei mari…și-i place de ei când se fac ca niște copilași…

Cât despre experiențe cu Duhul Sfânt astăzi…la fel ca întotdeauna, Dumnezeu lucrează și mișcă lumea toată ca să-și ducă la îndeplinire planurile Lui suverane. Fără fantezii, fără impresii, fără manipulări grosolane…doar prin credință. Isus Cristos este același ieri, azi și în veci! Soli Deo Gloria!

Samy Tuțac

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=845301175637309&id=100004723037132

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura