ANUNTURI

Comunicat de Presă: Coaliția pentru Familie și Platforma civică „ÎMPREUNĂ”

Comunicat de Presă

Coaliția pentru Familie și Platforma civică „ÎMPREUNĂ” a organizat sȃmbata, 11 noiembrie, în fața Ambasadei Finlandei, o manifestație de solidaritate cu familia dr. Camelia Smicală.
Evenimentul a transmis atât un puternic mesaj de solidaritate și sprijin mult ȋncercatei familii cât și reiterarea publică a faptului că societatea civilă romȃnească nu rămȃne nepăsătoare nici la suferințele conaționalilor săi aflați departe de țară, si nici la încercările de sfidare a drepturilor pe care părinții români le au față de copiii lor.

Toate abuzurile la care a fost supusă familia dr. Camelia Smicală au fost exercitate în numele „interesului suprem al copilului”, însă Coaliția pentru Familie și Platforma civică „ÎMPREUNĂ” au subliniat astăzi că, în virtutea aceluiași interes superior al copilului trebuie respectate drepturile Mariei și ale lui Mihai Smicală și nu ȋncălcate grav dispozițiile art 9 alin. 1 din Convenția ONU privind Drepturile Copilului, prin separarea de mamă, împotriva voinței lor.

Fiecare dintre aceste aspecte au fost subliniate prin luarile de cuvȃnt ale reprezentanților organizatorilor, respectiv Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de inițiativă cetățenească privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constitutia României și avocat Ana Corina Săcrieru, purtătorul de cuvânt, ori de către invitații Marius Bodnariu, Sami Țuțac și Virgil Achihai.
Coaliția pentru Familie și Platforma civică „ÎMPREUNĂ” au cerut în mod expres prin vocea președintelui Mihai Gheorghiu ca familia monoparentală a doamnei Camelia Smicală să fie apărată în egală măsură de către autoritățile publice din România, inclusiv de către președintele Klaus Werner Iohannis care are datoria constituțională, nu numai morală, de a apăra viața, libertatea și exercitarea drepturilor fundamentale ale oricărui cetățean roman, indiferent de vârstă sau de locul unde se află el la un moment dat sau altul.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei.

--

Platforma civică “ÎMPREUNĂ” este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din sute de organizații și persoane fizice, intelectuali din tot spațiul românesc, reuniți pentru prima dată în istoria recentă a țării într-un număr atȃt de copleșitor.

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: