EDITORIALE

Pentru câteva minute a intrat iadul in biserică…

Pentru câteva minute a intrat iadul in biserică…

In poza: 18 dintre cele 26 victime al celui mai mare masacru din istoria Texasului.. 

Atacul armat a avut loc duminică dimineaţă, la biserica baptistă din Sutherland Springs, la aproximativ 30 de mile sud-est de San Antonio. Devin Kelley a ucis cu sânge rece 26 de oameni, cu vârste cuprinse între 2 şi 72 de ani. A coborât dintr-un jeep alb în fața First Baptist Church. Martorii spun că era îmbrăcat într-un ”costum de luptă” de culoare neagră și purta la vedere o vestă antiglonț.Înarmat cu o carabină, bărbatul a început să tragă de afară și apoi a intrat, trăgând la întâmplare peste zeci de focuri. Un martor (vezi video de mai jos) povesteste cum Devin Kelley a început masacrul cu cei de la echipa responsabilă cu filmarea slujbei. Imediat s-a mutat pe culoar de unde i-a împuşcat pe cei din echipa de inchinare (prin cantare), iar apoi, rând pe rând a tras focuri spre enoriaşii bisericii, oprindu-se şi împuşcând pe loc copiii care plângeau de frică. Acelaş martor spune că fiica pastorului de 14 ani, Anabelle Pomeroy, a strigat după ajutor după ce a fost lovită de glonț şi el i-a facut semn sa tacă, de frică că Kelley ar fi împuşcat-o din nou. Copilul a murit la scurtă vreme. Bilanțul oficial al masacrului este de 26 de morți ( 23 morți în biserică, 2 afară și unul a murit la spital) și aproximativ 40 de răniți, dar bilanțul se poate modifica, starea unor răniți fiind gravă.
Autorul atacului armat din Texas a fost judecat în anul 2012 de o curte marțială, pentru violență domestică asupra soției și copilului său. A stat în închisoare timp de un an, iar în anul 2014 a fost dat afară din cadrul Forțelor Aeriene, din motive disciplinare.
Cu puţin timp înainte de masacru, bărbatul a postat pe contul personal de Facebook o fotografie cu o canapea pe care era aşezată o armă semiautomată, însoţită de mesajul „Este o nemernică” (she’s a bad b**ch, în original, n.r.).
Soacra sa, Michelle Shields, era enoriaşă a bisericii din Sutherland Springs şi prietenă pe social media cu soţia pastorului, adaugă publicaţia anterior citată. Deşi există informaţii potrivit cărora Kelley ar fi lucrat ca voluntar în calitate profesor de studii biblice la o biserică baptistă din Sutherland Springs, unii dintre foştii săi colegi de liceu l-au descris drept „ateu“.( adev.ro/oz049v )

Practic, în câteva minute, individul a decimat 7% din populația localității texane.
Era ora 11:30 și zeci de credincioși luau parte la slujba de duminică de la biserica baptistă din Sutherland Springs, un orășel cu doar 400 de locuitori, situat la 65 de kilometri de San Antonio.
Martorii au observat, în apropierea bisericii, un individ imbrăcat complet în negru și purtând vestă antiglonț. Își lăsase camioneta cu motorul pornit și portiera deschisă.
Martor:”…a început să tragă spre biserică. Apoi s-a deplasat în partea dreaptă a bisericii și a continuat să tragă. Apoi a intrat în biserică și a continuat să tragă. Când a ieșit din biserică, un localnic și-a luat pușcă și a deschis focul asupra lui.”
Suspectul a sărit în mașină și a demarat. Pe urmele lui au pornit doi bărbați, inclusiv temerarul care trăsese în direcția lui.
În 2012, Devin Patrick Kelley a fost dat afară din armată și chiar judecat de o curte marțială, pentru că își agresase soția și copiii mici. Potrivit presei americane, fosta nevastă era originară chiar din orășelul Sutherland Springs, iar, în momentul atacului, în biserică s-ar fi aflat și fosta soacra a lui Kelley. (Nota ed. soacra a lipsit duminica, dar mama soacrei a fost prezenta si a murit in atac).
Devin Patrick Kelley era urmărit de doi bărbaţi, într-o camionetă, atunci când maşina sa s-a tamponat, iar şeriful crede că în acel moment s-a sinucis atacatorul, cu o armă de foc.

https://rodiagnusdei.wordpress.com/2017/11/08/pentru-cateva-minute-a-intrat-iadul-in-biserica/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d