EDITORIALE

Tony Berbece: Ce este de fapt sărăcia

Ce este de fapt sărăcia

Ralph Waldo Emerson a spus așa: “Cel mai măreț om din istorie a fost și cel mai sărac”.

Citeam despre Einstein că anii 1900-1902 au fost niște ani de sărăcie lucie pentru el. Însă acești ani au fost cei mai bogați în studiu. Din sărăcie s-a născut o forță de muncă și o foame de succes incredibile. A făcut descoperiri și a scris multe articole, care mai apoi au fost publicate și care au născut “anul minunilor” – 1905.

Adesea sărăcia este combustibilul pentru succes, dorim să reușim pentru a ne depăși condiția. Sărăcia nu este o lipsă, ci materialul din care se nasc eroii. Foamea oamenilor aflați în pustiu este ceea ce le lipsește celor aflați în belșug. Săracii sunt adesea mai bogați decât cei avuți.

Avraam, Iacov, Iosif, Moise, Ghedeon și mulți alți eroi ai Bibliei au fost oameni săraci în care Dumnezeu a găsit un duh umil, tocmai ce-i trebuie lui Dumnezeu ca să se poata unii cu omul în scrierea istoriei. Duhul umil este bogăția oferită de sărăcie.

Cristos ne spune că a venit să predice Evanghelia săracilor. De ce lor? Pentru că aceștia nu disprețuiesc nicio cale de a-și depăsi condiția. Pe când adesea bogații, deși uneori se află în faliment spiritual, disprețuiesc tot ce li se oferă având o iluzie a unei bogății depline.

Săracii ciulesc urechile și au simțurile ascuțite. Adesea regi mari și-au resetat viața alegând să trăiască o vreme printre săraci. Cel ce a cunoscut sărăcia nu se va lăsa niciodată sărăcit de valori când banii vor veni.

Nu disprețui sărăcia, ci folosește-o ca și combustibil de propulsare spre culmile succesului.

https://www.facebook.com/tony.profides?ref=br_rs

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: