InterviuriInterviuri cu: ArtistiInterviuri' SCRISE

Interviu cu Aron Shust in exclusivitate pentru crestintotal.ro

Interviu cu Aron Shust luat de Aitonean Natanael, in exclusivitate pentru crestintotal.ro.

VIDEO HD: Interviu cu Aron Shust in exclusivitate pentru crestintotal.ro

Ce înseamnă pentru tine sa poti aduce speranța unei națiuni?
Ceea ce cred eu, și ceea ce Will Graham crede și el, este că speranța pe care o trăim, nu doar cand vorbim cu famillile noastre, dar și cand ne adresam unei națiuni , se găsește doar în Isus. Credem că El este singura speranța, fiindcă El a spus ca nimeni nu ajunge la Tatăl decât prin El. Ne dorim ca viețile noastre – a mea, a lui Will și a voastra – să fie umplute cu speranța, bucurie, adevăr si pace. Deoarece credem că speranța este in Isus, am venit să proclamăm adevărul, știind ca El este Calea, Adevarul si Viata, asa cum a și spus de fapt. Aceasta este speranța pe care o purtăm in inimi.

Care sunt elementele închinarii adevărate?
Când Isus îi vorbea femeii la fântână, El i-a zis că ne vom închina în duh și adevăr. Cred că ambele sunt esențiale. Există închinare prin muzică, și există închinare prin modul nostru de viață. In viața de zi cu zi, ne aducem trupurile ca și jertfă vie: “sa aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu, aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească”, așa cum ne indemna Pavel [in Romani 12]. Însă atunci când cântăm, si il lăudam pe Dumnezeu prin muzică, înălțându-ne vocile, este important să trăim adevărul: cuvintele noastre să fie bazate pe adevăr. Duhul Sfânt este și el acolo, emoțiile sunt veritabile. Dacă mintea este concentrată pe adevăr, emoțiile vor izbucni; ca și la un eveniment sportiv, cand îți încurajezi echipa, te bucuri sincer și sărbătorești orice reușită a lor: trebuie să alegi [să te forțezi] să nu faci asta, să stai tăcut. Mulți oameni, atunci când se închină, le este frică să fie văzuți exteriorizându-și emoțiile și le ascund. Până la urmă, Isus ne zice să ne închinăm în duh și adevăr.

Muzica creștina contemporană este considerate ca gen, un gen de nisa, si audiența este in general Biserica si creștinii. Ce impact crezi ca ar trebui sa aibă asupra celor dinafara bisericii?
Cred că fără Isus, noi oamenii nu ne simțim împliniți fiindcă am fost creați sa avem nevoie de El; Isus a declarant că este Dumnezeu. Îmi place să cred că atunci când oamenii care nu îl au pe Isus si Duhul Sfant văd și aud alți oameni cântând lui Dumnezeu, vor fi atrași de asta ca și un aspirator- un aspirator a cărei energie este speranța. În concluzie, chiar dacă muzica creștină aparține creștinilor, care cred în cuvintele pe care le cântă, speranța poate fi găsită de toți oamenii care o caută și care speră.

Mergând pe ideea ca un cântec pornește de la o idee, induce o anumită stare, descrie un sentiment, poti sa ne spui care sunt lucrurile, evenimentele si experiențele care te-au inspirat pe acest drum?
Dorința mea este să scriu cântece pe care biserica întreagă să le poată cânta. Uneori este vorba despre compoziții proprii, alteori cânt ceea ce alții au creat. Însă când eu scriu cântări, scopul este mereu același: biserica să Îl laude pe Dumnezeu. Astfel, inspirația vine din Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că Biblia este plină de cântări. Sunt 150 de cântări in Psalmi -pentru că “psalm” înseamnă imn până la urmă -, în Isaia sunt de asemenea cântări, și chiar in Noul Testament sunt versete care pot fi cântate. De asemenea, se pot extrage cuvinte de adevăr înălțătoare dintr-o carte plină de învățătură, ca Romani, Evrei sau oricare din epistolele lui Pavel și acele cuvinte pot fi transformate în versuri. În final, provocarea constă în felul în care extragi adevărul din Scriptură și îl aranjezi pe note muzicale astfel încât să se poată bucura de el toate națiunile și chiar generațiile de astăzi, care la rândul lor pot avea preferințe muzicale diferite. Există numeroase genuri muzicale, dar adevărul trebuie să rămână mereu același. Din acest motiv sursa mea de inspirație rămâne Cuvantul lui Dumnezeu.

--

Cat de lung/dificil este drumul de la o idee la o piesa, si cum il parcurgi?
Uneori poate să fie scurt, totul poate progresa rapid, dar alteori durează ani de zile. Fiecare cântare este diferită. Există momente cand am o idee, iau telefonul, cânt ceva și salvez acolo. Apoi în cateva luni poate – în tot acest timp uit de asta- în timp ce mă uit prin telefon găsesc ideea și o împărtășesc cu altcineva, iar împreună lucrăm la ea. Poate să dureze luni de zile.

Exista circumstante in viata care pot influența asta?

Cu siguranță! O piesa recentă pe care am compus-o este inspirată de moartea unui membru al familiei. Am început să scriu bazat pe emoția de moment, dar m-am întors la Biblie ca sursă primară de inspirație. Adevarul pe care il cânt eu nu este doar opinia mea. Bineînțeles, s-ar fi putut să nu o fi scris dacă situația ar fi fost altfel.

--

De ce este important sa il lăudam le Dumnezeu prin muzica?
Muzica este un lucru ciudat. In Statele Unite, singurele ocazii în care cântam în grup sunt: zilele de naștere (unde se cânta La Mulți Ani), in timpul meciurilor de baseball (in timpul pauzelor se cânta “Du-ma la meci” [“Take me out to the ball game”]) și în biserici iar noi cântăm în biserica, ceea ce este oarecum ciudat [pentru americani]. Cred că oamenilor le place să cânte. Vedem cum păsările ciripesc – așa comunica ele- și nimeni altcineva nu cântă. Dar noi alegem să cântam. Muzica este matematică, este frumusețe – chiar dacă sunt melodii frumoase si melodii mai puțin frumoase- și este o forma creativă de artă. Să luam ca exemplu orice alta formă de artă, o pictură sau sculptură, și să o folosim ca să aducem glorie lui Dumnezeu, să ne aducem mințile și sufletele mai aproape de El si astfel descoperim sensul artei. Când te afli în una din catedralele frumoase -ca și Sf. Mihail din Cluj, unde m-am plimbat și eu- ești obligat să privești în sus ca să vezi toată splendoarea ei; ochii tăi trebuie să se înalțe, iar prin muzică vrem să facem același lucru, adică să ne îndreptăm inimile și sufletele în sus.

 

Multumim pentru acest interviu in primul rand lui Aaron Shust, Natanael Aitonean, Marius Muresan, Ligia Manciu, Cristian Muraru,  Zoltan si Natanael Costea

Copierea partiala sau integrala a acestui interviu sunt interzise, interviul fiind aprobat prin semnarea unui acord de catre Aaron Shust!

Interviu cu Aron Shust in exclusivitate pentru crestintotal.ro

VEZI VIDEO CLICK AICI (9 PIESE de la Sarbatoarea Sperantei)

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura