EDITORIALE

Patru modalități prin care Dumnezeu își conduce poporul Său

V-ați găsit vreodată în situații în care nu ați fi văzut o cale de ieșire sau confuzia încețoșa direcția spre care trebuia să mergeți? Mă refer la spiritual cât și la fizic: ceea ce Dumnezeu vroia ca tu să realizezi prin credință și ceea ce trebuia să realizezi fizic, prin acțiunile tale. Personal văd patru metode pe care le folosește Dumnezeu ca să ne conducă în voia Sa. Dacă nu ați reușit să citiți articolul ”Ce înseamnă „facă-se voia Ta” pentru creștinul de astăzi?” vă recomand să îl citiți înainte de a parcurge acest material.

1. Decret: Dumnezeu decretează și desemnează în mod suveran circumstanțele pentru ca noi să ajunge unde vrea El să fim, chiar dacă noi nu avem vreo parte conștientă în a ajunge acolo. De exemplu, Pavel și Sila s-au găsit în temniță și rezultatul final a fost mântuirea temnicerului și a casei lui (Faptele Apostolilor 16:24-34). Acesta a fost planul lui Dumnezeu, dar nu și al lui Pavel. Dumnezeu face aceasta adesea – ne pune în locuri unde nu am plănuit sau am decis să fim. Aceasta este călăuzirea unui decret. Este unic mai presus de celelalte trei moduri de călăuzire deoarece include în ele (din moment ce decretele lui Dumnezeu includ toate deciziile noastre) și pentru că se întâmplă în mod infailibil (din moment ce ”nimic nu poate împiedica ca planurile lui Dumnezeu”, Iov 42:2). Celelalte trei călăuziri ale lui Dumnezeu (pe care le veți citi mai jos) implică ideea de a fi conduși în mod conștient.

2. Direcție: Aceasta este pur și simplu simplu ceea ce face Dumnezeu pentru noi prin a ne dărui poruncile și învățăturile Bibliei. Ele ne direcționează în mod specific în ceea ce trebuie să facem și ceea ce nu trebuie să facem. Cele Zece Porunci sunt un exemplu. Nu fura. Nu ucide. Nu minți. Sau Predica de pe Munte: Iubește-ți dușmanii. Sau Epistolele: Fiți plini de Duhul Sfânt. Îmbrăcați-vă cu smerenie. Aceasta este conducerea direcției. Dumnezeu își revelează direcțiile Sale în Biblie.

3. Discernământ: Majoritatea deciziilor pe care le facem nu sunt enunțate în mod specific în Biblie. Discernământul este modul în care urmăm conducerea lui Dumnezeu în cadrul procesului de aplicare spirituală senzitivă a adevărului biblic la particularitățile situației noastre. Romani 12:2 descrie aceasta: Nu vă conformați acestui veac, ci lăsați-vă transformați prin reînnoirea minții voastre, ca să puteți discerne care este voia lui Dumnezeu, cea bună, plăcută și desăvârșită. În acest caz Dumnezeu nu declară un cuvânt specific cu privire la ceea ce trebuie să facem. Dar Duhul Său ascute mintea și inima prin cuvânt și rugăciune așa încât noi să avem înclinații față de ceea ce va fi cel mai slăvit pentru El și ajutător pentru alții.

4. Declarație: Acesta e cel mai puțin comun mijloc de călăuzire al lui Dumnezeu. El ne declară în mod simplu ceea ce trebuie să facem. De exemplu, conform cu Faptele Apostolilor 8:26, ”Un înger al Domnului i-a vorbit lui Filip astfel: „Ridică-te și du-te spre sud, pe drumul din pustie, care coboară din Ierusalim spre Gaza!“” Și conform cu Faptele Apostolilor 8:29, ”Duhul i‑a zis lui Filip: „Du‑te și prinde din urmă careta aceea!“”.

CITESTE MAI MULT: https://crestinismtrait.blogspot.ro/2017/10/patru-modalitati-prin-care-dumnezeu-isi.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: