EDITORIALE

Student creștin din Pakistan ucis în bătaie de șase polițiști

Pakistanul continuă să rămână una dintre cele mai periculoase țări pentru creștini.  Autoritățile de la Islamabad au reținut șase ofițeri de poliție sub acuzația de crimă pentru uciderea unui băiat creștin, care ar fi bătut un coleg de clasă musulman.
Studentul creștin Arslan Masih, în vârstă de 17 ani, a fost bătut și torturat până la moarte de un grup format din șase polițiști pakistanezi, în apropierea orașului Sheikhupura.
După ce l-au ucis în bătaie, lovindu-l cu pumnii și cu puștile pe care le aveau, polițiștii au aruncat cadavrul pe marginea drumului și au fugit, a declarat tatăl victimei, Mushtaq Masih, conform Breitbart.com.
Avocatul creștin Sardar Mushtaq Gill a precizat că familia băiatului a denunțat crima, dar reconstituirea faptelor pare destul de dificilă, deoarece poliția este reticentă în a lua măsuri legale împotriva polițiștilor care l-au lovit pe Arslan până la moarte.
Din primele informații, a reieșit că s-ar fi iscat o dispută între Arslan Masih și copilul unui polițist, care era musulman. Pentru a se răzbuna, șase polițiști au venit la Academia pe care Arslan o frecventa și au început să-l lovească, până când tânărul a murit. O altă versiune susține că tânărul a fost urmărit de poliție și maltratat.
 „Condamnăm cu fermitate această brutalitate a poliției, care ucide creștinii nevinovați, bazându-se pe faptul că creștinii, cei mai vulnerabili din societate, nu pot face nimic, iar violența rămâne nepedepsită. Cerem dreptate pentru un tânăr student creștin ucis de polițiști”, a declarat avocatul.
Episodul nu este unul izolat.Cel mai cunoscut râmâne atacul din anul 2015 asupra tânărului creștin Zubaih Masih, care a fost torturat și omorât de poliție. Mama tânărului a fost acuzată că a furat aur de la domiciliul angajatorului său musulman. Poliția l-a torturat, încercând să scoată de la tânăr o mărturie.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: