EDITORIALE

Dincolo de cantec …

Poate nu va spune nimic numele Andrei Tomuța. Este un muzician talentat, lider de lauda si inchinare in Biserica Lumina din Timisoara. Viziunea lui este ca in Romania sa se ridice o generatie de muzicieni care elibereaza peste tara un sunet nou, nascut in aceste pamanturi, un sunet al credinciosiei fata de Dumnezeu care doreste sa aduca vindecare, eliberare si restaurare in popor. Nu e impotriva traducerilor, dar crede ca e timpul sa mergem la un nou nivel, ca si comunitate de credinciosi: a nu canta doar experientele de inchinare ale altora, ci a descoperi nestemate noi in prezenta lui Dumnezeu.

Stie ca e nevoie de multa determinare, deoarece majoritatea muzicienilor crestini prefera sa ia ceva de-a gata, decat sa plateasca pretul pentru ceva nou. Tocmai de aceea, atunci cand slujeste prin muzica, piesele romanesti predomina. A dovedit ca se poate si mai mult decat atat, Dumnezeu a raspuns credinciosiei lui.
In anul 2008, la o scoala de inchinare din cadrul Centrului Crestin Agape Timisoara, prezenta o piesa –  si acum probabil ca veti exclama „Aha!” – „Nimeni nu-I ca Tine, Isus!”. A fost raspunsul inimii lui la frumusetea pe care a descoperit-o, focalizandu-se asupra Mantuitorului. Piesa a fost preluata si cantata in multe biserici, inca inainte de a fi inclusa pe vreun album. In prezent, piesa este inclusa pe albumul „Vrednic”
Judecand dupa numarul mare de video-uri prezente pe You Tube, putem spune ca este una dintre cele mai cunoscute piese de inchinare romanesti. Nu este cantata doar in tara, ci  din America, pana in Australia si in toata Europa.
Comunitatea crestina romaneasca i-a facut un deserviciuȘ multi dintre cei care au preluat piesa, i-au schimbat titlul („Tu esti Cel” sau „Numele Tau e inaltat”) si nici nu s-au interesat sa afle cine este compozitorul. Ba, mai mult, am dat peste romanai care voiau sa stie originalul in … engleza.
Ignorand toata forfota din jur, Andrei continua sa fie acelasi om modest care Il cauta pe Dumnezeu pentru ceea ce este El, care ii incurajeaza pe muzicieni sa isi urmeze chemarea, de a fi un glas pentru natiune, care vede frumusete si valoare in om.
 Articol realizat de Cinderella pentru Crestin Total

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura