EDITORIALE

Video: Mii de catolici polonezi s-au rugat la granițele țării pentru „salvarea Poloniei și a Europei de islamizare” și pentru apărarea rădăcinilor creștine

Mii de credincioși catolici polonezi ținând în mâini Sfântul Rozariu s-au rugat sâmbătă, Fecioarei Maria și lui Dumnezeu, pentru mântuirea Poloniei și a lumii, în cadrul unei ceremonii naționale pe care unii au taxat-o drept anti-musulmană, scrie mail.com. Impresionante „lanțuri umane”, formate din sute și sute de persoane, s-au întins de-a lungul frontierelor Poloniei.
Intitulat „Rozariul la Frontiere”, evenimentul a fost organizat de catolici laici, dar a fost sprijinit și de autoritățile bisericești poloneze, 320 de biserici din 22 de dioceze luând parte la ceremonie. Rugăciunile au avut loc începând de pe coasta Mării Baltice, din nor, până în munți, de-a lungul granițelor Poloniei cu Republica Cehă și Slovacia, conform mail.com.
Organizatorii au declarat că rugăciunile ținute în cele aproximativ 4000 de locuri au celebrat centenarul aparițiilor Fecoarei de la Fatima. Evenimentul din Polonia s-a dorit, de asemenea, o comemorare a bătăliei navale din Lepanto din secolul al XVI-lea, când o alianță creștină care a acționat conform dorinței papei a învins forțele imperiului otoman, în Marea Ionică, „salvând astfel Europa de islamizare”, după cum afirmă acum organizatorii ceremoniilor.
Premierul polonez Beata Szydlo și-a arătat susținerea printr-un mesaj postat pe Tweeter. În timp ce organizatorii spun că rugăciunile de sâmbătă nu au fost îndreptate împotriva vreunui grup, mai mulți participanți la rugăciuni au invocat temerile legate de islam drept unul dintre motivele pentru care au venit să se roage la granițele Poloniei.

https://m.activenews.ro/externe/Mii-de-catolici-polonezi-s-au-rugat-la-granitele-tarii-pentru-%E2%80%9Esalvarea-Poloniei-si-a-Europei-de-islamizare-si-pentru-apararea-radacinilor-crestine-146618

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: