EDITORIALE

Dumnezeu nu te aseaza pe un scaun deja ocupat!

Draga tanara,

S-a scris si s-a vorbit pe acest subiect delicat.

Nu prea mult, din pacate, ca sa nu se supere unii.

Dar ar trebui sa ia cineva atitudine in biserici, mai ales pastorii. Le-as recomanda chiar sa se uite la filmul  Jane Eyre ( varianta 2006, la scena din biserica , in special. E trist ca uneori regizorii si scriitorii surprind mai realist si mai corect decat pocaitii cum arata dragostea si ce e acceptat in dragoste din punct de vedere moral sau biblic.  Scena cea mai relevanta din film:

Preotul: ”Va cer amandurora sa raspundeti ca si cum ati fi in ziua Judecatii de Apoi , cand vor fi cunoscute secretele tuturor inimilor , daca vreunul dintre voi cunoaste vreun impediment din cauza caruia nu va puteti uni prin casatorie…sa il marturisiti acum. Pentru ca stiti ca toti aceia care sunt uniti in afara Cuvantului lui Dumnezeu, nu sunt casatoriti in ochii lui Dumnezeu si nici casatoria lor nu e legala.”

-Casatoria nu poate continua. Declar existenta unui impediment.

Mirele: Continua…Am spus sa continui.

Preotul:-Nu pot continua fara sa cercetez.

Martorul: Domnul Rochester are O SOTIE IN VIATA.”

In acele timpuri nu se accepta divortul si recasatorirea. Da, au fost vremuri cand slujitorii bisericii nu si-ar fi pus mainile peste un cuplu care vine la altar incalcand Scriptura. Ce s-a schimbat in zilele noastre?

Scriptura e aceasi, noi ne-am schimbat si cautam scuze pentru divort si recasatorire; scuze pe care le ambalam in versete scoase din context, reinterpretate aiurea si se vorbeste despre un har care face toate lucrurile noi, ca si cum ar anula ca cineva a fost casatorit inainte.  Dimpotriva, Biblia spune:

”Caci femeia maritata este legata prin Lege de barbatul ei cata vreme traieste el; dar daca-i moare barbatul, este dezlegata de legea barbatului ei. Daca deci, cand ii traieste barbatul, ea se marita dupa altul, se va chema preacurva; dar daca-i moare barbatul, este dezlegata de lege, asa ca nu mai este preacurva, daca se marita dupa altul.” Romani 7

Dumnezeu spune aici ca nicio lege a Lui nu dezleaga un barbat sau o femeie de partener cat acesta e in viata. Chiar daca cineva a divortat, Dumnezeu nu l-a divortat. Tribunalul sau notarul a intocmit hartiile, dar se duc si la biserica cuplurile sa ii dezlege Dumnezeu? Cu siguranta, nu. Ei nu se gandesc la asa ceva pentru ca e absurd, doar oamenii stiu in constiinta lor ca in fata Domnului e valabil legamantul pana la moarte, nu pana la divort. Dumnezeu este martor intre un barbat si sotia tineretii lui, nu intre el si a doua sotie sau a treia, a patra…Exista viata si iertare dupa divort, dar nu sansa de a te recasatori cat fostul partener e in viata ( chiar daca e casatorit cu altcineva).

Daca cineva se recasatoreste, un om al lui Dumnezeu spunea ca, o face pe riscul lui.  Dumnezeu, oricum nu va fi prezent la nunta pentru a-Si da binecuvantarea. A fost deja martor la prima casatorie. Indiferent in ce religie s-au casatorit mirii prima data si chiar daca ar fi facut doar cununie civila. Daca cineva se casatoreste a doua oara – crezand ca e schimbat si Dumnezeu ii ingaduie recasatorirea din mila pentru singuratatea lui – isi risca vesnicia.

Cu responsabilitate o spun, si nu de la mine. Dumnezeu nu va binecuvanta niciodata preacurvia.

” …Pentru ca Domnul a fost martor intre tine si nevasta din tineretea ta, careia acum nu-i esti credincios, macar ca este tovarasa si nevasta cu care ai incheiat legamant!” Maleahi 2:14

Draga tanara, nu te amagi crezand ca vei fi sotie daca te casatoresti cu un barbat divortat. Vei fi preacurva in ochii lui Dumnezeu toata viata. El are in plan pentru tine un barbat care nu a mai fost casatorit. Nu te-ar aseza niciodata, metaforic vorbind, pe un scaun deja ocupat. Chiar crezi ca ai putea sa nu te simti vinovata stand in pat cu barbatul altei femei, a unei femei care e in viata? Ai ajunge sa te gandesti la ea, poate sa te compari cu ea si ti-ai amarî si complica existenta.

O sa spui poate ca nu mai exista barbat crestin ca si el, ca dovedeste ca e schimbat si nu va repeta cu tine greselile pe care le-a facut cu prima. Te risti, ca sa afli dupa nunta ca nu e asa cum l-ai crezut? Si chiar daca ar fi cel mai minunat si pocait barbat de pe planeta, slava Domnului, e al Lui, chemat sa ramana singur si sa Il slujeasca pe Domnul sau sa se impace cu prima sotie , dar nu e al tau. Intelege-ma bine.

Si daca doare ce spun, un barbat deja casatorit in ochii lui Dumnezeu, chiar daca divortat in ochii oamenilor, nu e alesul tau. Nu iti risca relatia cu Dumnezeu pentru un barbat! Sa fie pastor, evanghelist, orice, cat timp ar alege preacurvia nu e barbatul pentru care te-ai rugat. Nu te insela, alegand o evanghelie diluata. Dumnezeu nu aseaza pe nimeni pe un scaun ocupat.

Ella Roman pentru crestintotal.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: