EDITORIALE

Viaţa ei te motivează la schimbare, istoria ei îţi schimbă gândirea

Se numeşte Silvia Scutaru, are 27 de ani şi a reuşit deja să traverseze o mulţime de situaţii dificile, aşa încât să-şi amintească cu groază de copilărie. Am întâlnit-o la Festivalul Precept Ministries, la care a venit să înveţe cum să-şi întărească credinţa, ca să nu alunece niciodată.

„N-am avut copilărie…”

Toate amintirile din copilărie ale Silviei sunt doar scene de violenţă, la care asista zilnic. Mama ei a fost maltratată în repetate rânduri de către tatăl ei, chiar şi în timpul sarcinei. Ca urmare a acestui fapt, Silvia s-a născut cu paralizie infantilă, ceea ce a legat-o de scaunul cu rotile pentru toată viaţa. Nimeni nu i-a dat atunci şanse din cauza deficienţelor locomotorii, dar Dumnezeu avea deja un plan cu ea.

A fost lipsită de dragoste din partea tatălui, deoarece i-a părăsit imediat după ce a aflat despre naşterea ei. La vârsta de 5 ani a fost luată la internat, iar cu trei ani mai târziu şi-a pierdut mama. Tot în acea perioadă a fost adusă înapoi la bunica, după ce a reuşit să înveţe cele două clase care au fost şi unicile. Acum i-a rămas doar bunica şi Dumnezeu care S-a îngrijit de ea în toţi aceşti ani. Până la vârsta de 17 ani a trecut prin trei internate, dar nici acolo n-a avut parte de dragoste. „Îmi aduc aminte cu groază de durerile pe care le aveam zilnic din cauza bolii şi de loviturile din partea pacienţilor cu dizabilitaţi mintale”, povesteşte cu durere Silvia.

„Când mâncam, mă gândeam la Iulia…”

La vârsta de 17 ani s-a reîntors acasă la bunica. Deşi era acasă, se simţea ca într-o celulă, izolată de lume şi fără vreo rază de speranţă de a se mai bucura de libertate, dar Dumnezeu şi aici a fost cu ea şi n-a lăsat-o în disperare. A început să se gândească la durerile altora şi cum i-ar putea ajuta.

De regulă, persoanele care se află în aceeaşi situaţie cu cea a Silviei au nevoie de îngrijire şi ajutor dinafară. Silvia, însă, a hotărât ea însăşi să ajute pe alţii. Din puţinul care i se alocă pentru cheltuielile strict necesare Silvia reuşea să facă economii pentru persoanele care trec prin aceleaşi suferinţe ca şi ale ei sau poate se află într-o stare mult mai gravă. În aşa mod, ea trimitea periodic, prin serviciile poştale, ajutor material sau financiar prietenei sale care se afla ţintuită la pat din cauza multiplelor răni de pe spate. „Atunci când luam masa împreună cu bunica, mă gândeam la Iulia, prietena mea, dacă are ce să mănânce şi cu ce să se îmbrace„, mărturiseşte Silvia.

„Omul este mai mult decât aparenţă…”

„Omul este ca o cutie în care Dumnezeu a pus un suflet viu, o parte din natura Sa”, consideră Silvia, „iar scaunul acesta nu face decât să mă motiveze să lucrez mai mult pentru El şi pentru oamenii pe care i-a creat.”

De obicei, noi, oamenii, privim la exterior, la ceea ce izbeşte privirea şi ne creăm prima impresie potrivit cu ceea ce vedem şi auzim. Calificăm persoanele drept agreabile sau neagreabile, inteligente sau ignorante, le atribuim perspectivă sau le descalificăm. Puţini se străduiesc să înţeleagă confruntările interioare ale persoanei, înainte de a-i da o notă de apreciere şi puţini iau în consideraţie faptul că, în majoritatea cazurilor, aparenţele nu coincid cu faptele reale.

„Studiul inductiv m-a construit ca om…”

citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/viata-ei-te-motiveaza-la-schimbare-istoria-ei-iti-schimba-gandirea/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: